Donderdag 9 april kwam er een officieel akkoord voor de gemeente Land van Cuijk.
Donderdag 9 april kwam er een officieel akkoord voor de gemeente Land van Cuijk.

Wat gebeurde er in april 2020?

Algemeen 159 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De vier gemeenten, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert én Sint Anthonis gaven op donderdag 9 april officieel akkoord voor een gezamenlijk toekomst. Hiermee werd officieel besloten dat vanaf 1 januari 2022 deze gemeenten samengaan tot één gemeente. Wegens de coronamaatregelen was het voor eerst in de Nederlandse geschiedenis dat een dergelijk besluit op digitale wijze is genomen.

GENNEP | Met het door corona ingevoerde verbod op evenementen viel ook het Gennepse SumMmertime in het water. Ook het nieuw ingevoerde evenementenbeleid van de gemeente maakte het onmogelijk voor de organisatie om het evenement, gebruikelijk verspreid over tien weken, te laten plaatsvinden. In het nieuwe beleid werd opgenomen dat een evenementen locatie niet meerdere weken achtereenvolgend in gebruik genomen mag worden.

BOXMEER | Ook de Tour de France werd wegens corona afgelast, om op een later tijdstip alsnog verreden te worden. Dit had natuurlijk ingrijpende gevolgen voor het Boxmeerse Daags na de Tour. Met het wegvallen van het Franse wielerevenement ging er ook een streep door Daags na de Tour. Of deze echter zou mee verplaatsen bleef onduidelijk tot woensdag 20 mei, toen bekend werd gemaakt dat het evenement inderdaad op de UCI-kalender stond, en wel op 21 september. Om vervolgens in juni alsnog te worden afgelast.

Door het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente kan SumMmertime in 2021 niet wekelijks op de Gennepse Markt plaatsvinden.
Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant