Het inhijsen van de fietsbrug (Foto: Ten Haaf Fotografie)
Het inhijsen van de fietsbrug (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Wat gebeurde er in mei 2020?

Algemeen 188 keer gelezen

‘S HERTOGENBOSCH | In mei werd bekend gemaakt dat Boxmerenaar Erik Ronnes zijn positie in de tweede kamer zou verruilen voor de portefeuille 'Ruimte en Wonen', in het Brabantse provinciehuis. Samen met leden van de VVD, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant vormt Ronnes sinds 15 mei het Brabantse provinciebestuur. "In de Tweede Kamer zat ik op mijn plek. Ik voelde me er als een vis in het water. Maar de partij doet een beroep op je en dan ga je er ook voor!"

CUIJK / MOOK | Met het inhijsen van de hoofdoverspanning werd op zaterdag 16 mei een laatste hand gelegd aan de fietsbrug tussen Cuijk en Mook. Een duo hijskranen en pontons waren nodig om de 460 ton wegende overspanning op de juiste plek te manoeuvreren. Dankzij een livestream konden belangstellenden op een veilige manier het staaltje technisch vernuft op de voet volgen. De naam van de brug, 'de Maasover', is via een naamwedstrijd gekozen.
Het plaatsen van de hoofdoverspanning betekende niet dat de nieuwe fietsbrug al gebruikt kon worden. Pas op 26 september werd het MaasWaalpad, en daarmee de fietsbrug, officieel geopend.

BEERS | Uit een schuur in Beers werden op zaterdag 23 mei tien puppies gestolen. De dader(s) hadden volgens de politie, bij de diefstal “de moederhond onnodig en op een erg nare manier om het leven gebracht....” De puppies zijn later die week in goede gezondheid teruggevonden in een woning in Heusden.

Erik Ronnes (fotografie: Gerhard Taatgen)
De puppies zijn later teruggevonden in een woning in Heusden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant