Maar liefst vijf mensen raakten gewond door het ongeluk. (Foto: SK-Media)
Maar liefst vijf mensen raakten gewond door het ongeluk. (Foto: SK-Media)

Wat gebeurde er in juni 2020?

Algemeen 379 keer gelezen

GENNEP | Maar liefst vijf mensen raakten gewond toen op woensdagvond 3 juni een automobilist inreed op het terras van de Stadsherberg in Gennep. De 19-jarige bestuurder nam na het incident het hazenpad, maar werd later die avond aangehouden in Cuijk. Uit onderzoek van de politie bleek dat zowel de bestuurder als de twee passagiers lachgas hadden gebruikt. Uit verder onderzoek is gebleken dat de bestuurder verder niet onder invloed was van andere verdovende middelen.

BOXMEER | Het tweede weekend van juni stond in het teken van een duo gewelddadige incidenten. Een pand aan de Boxmeerse Steenstraat vormde die zaterdag het toneel van een steekpartij. Een man raakte zwaargewond. Later die avond werd een verdachte aangehouden in Cuijk. De daaropvolgende nacht vond er een gewapende overval plaats in een woning aan de Irenestraat in Cuijk. Zowel de bewoner als een bezoeker werden ernstig mishandeld.

GENNEP/MOOK | Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat maakte medio juni bekend dat gebieden achter een versterkte kering in de Limburgse Maasvallei niet meer de status ‘Rivierbed’ dragen. Het aanvragen van een bouw- of uitbreidingsvergunning kan hierdoor gewoon via de gemeente lopen, in plaats van via Rijkswaterstaat. Bijkomend voordeel is dat bewoners recht krijgen op een schadevergoeding mocht het gebied overstromen.

Steekpartij in Steenstraat-Zuid in Boxmeer. (Foto: SK-Media)
De gebieden achter de kering worden niet meer aangemerkt als 'Winterbed'
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant