Foto: SK-Media

Politieauto botst op gestolen auto tijdens achtervolging in Oeffelt

  •   keer gelezen

OEFFELT | Op de Hapseweg in Oeffelt is een politiewagen in botsing gekomen met een gestolen Duitse auto. De politiewagen achtervolgde deze toen het mis ging. Een tweede politiewagen is gestrand in een tuin aan de Katsestraat, eveneens in Oeffelt. 

De wilde achtervolging begon in Boxmeer toen de verdachten een stopteken negeerden. In Oeffelt reed de Duitse auto onder andere door een tuin, om vervolgens door een heg in een speeltuin te geraken. De achtervolgende politiewagen kwam in de tuin vast te zitten. De agenten gingen er echter niet bij de pakken neerzitten en stapten bij een andere eenheid in. De achtervolging eindigde uiteindelijk op de Hapseweg toen de politiewagen met het gestolen voertuig in botsing kwam. Hierbij raakte de politiewagen flink beschadigd. Het gestolen voertuig belandde in de nabijgelegen sloot. 

De verdachten zijn aangehouden. Er zijn geen gewonden gevallen. Eén rijstrook is afgesloten. Zowel de politiewagen als het gestolen Duitse voertuig worden door een bergingsbedrijf weggesleept. De politiewagen in de tuin wordt losgetrokken. 

Meer berichten