Palm Island in Dubai dient als inspiratie dient voor 'The Dutch Palm'
Palm Island in Dubai dient als inspiratie dient voor 'The Dutch Palm'

Wat gebeurde er in juli 2020?

Algemeen 235 keer gelezen

HAPS/CUIJK | De politie liet het niet toe dat boeren in de nacht van donderdag 2 juli met hun tractoren langs de snelweg gingen staan als vorm van protest. De volgende dag stonden de boeren opgesteld bij het politiebureau in Cuijk. Ze wilden aangifte doen tegen minister Carola Schouten in verband met de nieuwe regel dat boeren vanaf september geen eiwitrijk veevoer meer mogen gebruiken.

CUIJK | JWP Investments - eigenaar van onder andere vakantieparkketen ‘TopParken’ – kwam in juli met de gemeente Cuijk tot een overeenkomst met betrekking tot de ontwikkeling van recreatiepark Dommelsvoort. Hiertoe behoort onder andere de aanleg van ‘The Dutch Palm’, een vakantieschiereiland in de vorm van een palmboom met ongeveer 700 luxe vakantiewoningen en 600 ligplaatsen. De megalomane plannen zijn voor veel mensen woonachtig in de buurt de van Kraaijenbergse plassen, een doorn in het oog. Hierom is bijvoorbeeld de belangenorganisatie ‘Vrienden van de Groene Kraaij’ in het leven geroepen, hopend op kleinschaligere plannen.

GENNEP | Als een van de eersten in de regio stelde gemeente Gennep een vuurwerkverbod in. De maatregel is genomen om verdere escalaties in de Nieuwjaarsnacht te voorkomen. In de nacht van 31 december op 1 januari 2020 deden zich in Gennep enkele incidenten voor. Met het verbod in juli liep Gennep voor op Den Haag, waar pas later in het jaar een landelijk verbod werd ingesteld. Dit om de druk op de zorg in deze coronatijd niet nog verder op te voeren.

Net als in november 2019 wilden de boeren ook in juli protesteren. (Foto: SK - Media)
Gennep hoopte op een rustig oud en nieuw. (foto Jos Gröniger)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant