<p>Het Cuijkse gemeentehuis kleurde rood in het kader van #WeMakeEvents (Foto: Ten Haaf Fotografie)</p>

Het Cuijkse gemeentehuis kleurde rood in het kader van #WeMakeEvents (Foto: Ten Haaf Fotografie)

(Foto: )

Wat gebeurde er in augustus 2020?

  •   keer gelezen

CUIJK | Door de coronacrisis hebben veel bedrijven in de evenementensector het bijzonder zwaar. Door de maatregelen zag de branche gemiddeld bijna 85% van de omzet verdampen. Daarom kwam ze begin augustus in actie door op diverse plekken in het land theaters, provinciehuizen, gemeentehuizen en andere gebouwen rood te verlichten. Het Cuijkse Primetime Eventtechniek en Eventstyling deed mee en zette het gemeentehuis in Cuijk in de rode schijnwerper.

CUIJK | Aan de Zadelmakersdreef in Cuijk werd op dinsdag 4 augustus een flinke hennepkwekerij opgerold. Naast ruim 500 wietplanten trof de politie ook een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met munitie, een taser en pepperspray aan. Op diverse plaatsen in de woning zijn verder nog dure, waardevolle goederen gevonden zoals parfum, schoenen en armbanden. Vermoedelijk zijn deze gekocht met het door illegale praktijken verdiende geld. De bewoner van de woning was ten tijde van de inval niet aanwezig.

HEIJEN | Uit een rapport van de Commissie voor de milieueffectenrapportage bleek er te weinig onderbouwing te zijn voor de uitbreidingsplannen voor de haven in Heijen. Kansen om de gemeentelijke ambities voor bijvoorbeeld besparing en hergebruik van energie en grondstoffen te realiseren, knelpunten voor geluid en luchtkwaliteit op te lossen en natuur te ontwikkelen bleken nog onvoldoende in beeld. Daarnaast was er nog onduidelijkheid over de eventuele alternatieven.

Meer berichten