<p>Zowel gemeente als initiatiefnemers zijn trots op de dorpsontwikkelingsplannen.</p>

Zowel gemeente als initiatiefnemers zijn trots op de dorpsontwikkelingsplannen.

(Foto: )

Wat gebeurde er in september 2020?

  •   keer gelezen

BOXMEER | De Leeuwerik in Boxmeer werd woensdagavond 2 september opgeschrikt door een schietpartij met dodelijke afloop. Een uit de hand gelopen drugsdeal had tot gevolg dat een 19-jarige man uit Vortum-Mullem de trekker overhaalde. Het slachtoffer was een 29-jarige man zonder vaste woonplaats. Maandag 7 september is de verdachte voorgeleid voor de rechter commissaris.

SINT ANTHONIS | Maar liefst 16 dorpsontwikkelingsplannen kregen in september officieel goedkeuring van de gemeente Sint Anthonis. Met deze plannen wordt de leefbaarheid én sociale binding versterkt. Inwoners van de diverse kernen in deze gemeente hebben alles volledig zelf bedacht en uitgewerkt. Wethouder Rob Poel sprak over “een zeer ver gaande vorm van burgerparticipatie” Voorbeelden van deze plannen zijn een groots opgezet sportpark voor heel de regio in Stevensbeek en een verbindend platform voor de inwoners van Sint Anthonis.

GENNEP | Gemeente Gennep maakte op 21 september bekend dat Yask B.V., onderdeel van de Vebego Groep, de exploitatie van de binnensportaccomodaties Pica Mare op zich zal nemen. Per januari 2021 zal deze organisatie de exploitatie van Pica Mare overnemen van OptiSport. De keuze voor Yask is gebaseerd op de Rapid Impact Contracting (RIC) methodiek. Een werkmethode ontwikkeld door adviesbureau KplusV, en gebaseerd op de Global Goals van de Verenigde Naties. Binnen deze methodiek is de aanbesteding gebaseerd op een lijst van ambities, in plaats van eisen.

Meer berichten