Er lag genoeg vuurwerk om enorme schade aan de wijk toe te brengen.
Er lag genoeg vuurwerk om enorme schade aan de wijk toe te brengen.

Wat gebeurde er in oktober 2020?

Algemeen 185 keer gelezen

REGIO | De tweede coronagolf was in oktober een feit. Al in september riepen de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio’s op om carnaval hierom niet te vieren op de traditionele manier. Ook in Limburg werden alle vergunningsplichtige evenementen op advies van de veiligheidsregio's afgelast. In navolging hierop kwamen de verschillende carnavalsverenigingen in de regio begin oktober met annuleringen en alternatieven. Ook de Boxmeerse Metworstrennen moesten het omwille van de maatregelen ontgelden. Lang is er nagedacht over het organiseren van de rennen zonder publiek, maar ook dit plan bleek te complex.

OEFFELT | In een woning aan de Brakels Eng in Oeffelt trof de politie in de avond van woensdag 14 oktober een enorme partij illegaal zwaar vuurwerk aan. Met het in beslag nemen van bijna 300 kilo aan vuurwerk heeft de politie een einde gemaakt aan een zeer gevaarlijke situatie. Al het aangetroffen vuurwerk is bij de inval in beslag genomen. Eén van de bewoners is aangehouden.

OVERLOON | Het aantal inbraken in Overloon nam in het najaar van 2020 sterk toe. Maandag 19 oktober bereikte de inbraakoverlast een dieptepunt toen een 76-jarige bewoner flink werd toegetakeld door een inbreker. De 16-jarige verdachte, een inwoner van het AZC bij Overloon, werd later die maandag aangehouden door de politie. Door het toenemende aantal incidenten staat de discussie over het wel of niet opdoeken van het AZC weer op scherp.

Veel activiteiten in het komend carnavalsseizoen zijn afgelast. (Foto: Ten Haaf Fotografie)
De bewoner moest naar het ziekenhuis (Foto: SK - Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant