De Vrije Markt Cuijk stopt (Foto: Ten Haaf Fotografie)
De Vrije Markt Cuijk stopt (Foto: Ten Haaf Fotografie)

Wat gebeurde er in november 2020?

Algemeen 295 keer gelezen

RIJKEVOORT | Het voormalige klooster van de missiezusters van het Kostbaar Bloed in Rijkevoort kreeg in november een nieuw leven. Gedurende 2020 is er door verslavingszorgorganisatie Point O hard gewerkt om het iconische gebouw op te knappen en in ere te herstellen. Nu vormt het een opvanglocatie voor vrouwen herstellend van een verslaving.

KATWIJK | Eind november werd bekend gemaakt dat de Vrije Markt Cuijk stopt. Door de coronamaatregelen moesten de Katwijkse markthallen bijna 3 maanden dicht. De kosten bleven echter wel doorlopen. “Vanaf het moment dat we in juni weer open mochten merken we dat mensen voorzichtig zijn. Het advies om niet noodzakelijke activiteiten uit te stellen wordt goed opgevolgd” las het in een nieuwsbrief, uitgegeven door de verhuurder. “Het gevolg hiervan is zeer teleurstellende bezoekersaantallen!

CUIJK | De gemeenteraad van Cuijk heeft in november de begroting voor 2021 unaniem aangenomen. Toch eindigde de raad in chagrijn, want de oppositie diende een motie van treurnis in tegen wethouder financiën Maarten Jilisen (Liberaal LvC). Deze haalde het echter niet. De voltallige oppositie (VVD, GroenLinks, D66, SP en PvdA) kwam met deze motie wegens ‘diens handelen met betrekking tot de financiële situatie aan de gehele raad'. Vooral de manier waarop de raad de afgelopen periode is geïnformeerd over de financiën en enkele hoofdpijndossiers leidden tot deze motie.

Het Rijkevoortse klooster vormt een veilige omgeving. (Foto: Menno van der Veen)
De gemeenteraad van Cuijk stemde in met de begroting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant