Dre en Dinie Cornelissen vieren vandaag het 60-jarig huwelijk.
Dre en Dinie Cornelissen vieren vandaag het 60-jarig huwelijk.

Dre en Dinie bereiken diamant

Algemeen 2.134 keer gelezen

CUIJK | Het was in 1956, tijdens een dansavond in café de Nachtegaal in Velp bij Grave, dat Dinie Blondé een knappe jongeman om een vuurtje voor haar sigaret vroeg. Deze knappe jongeman bleek uit Escharen afkomstig te zijn en heette Andre Cornelissen (Dre). Na dat vuurtje zijn ze samen gaan dansen op de muziek van “daar bij de waterkant”, en hebben elkaar daarna niet meer losgelaten.

Op 3 januari 1961 zijn ze getrouwd en nadat ze de huwelijks nacht bij de ouders van de bruid hadden doorgebracht (de straat naar hun woning in Cuijk was nog niet klaar) zijn ze naar hun nieuw gebouwde huis op het Parkzicht in Cuijk gaan wonen waar ook hun drie kinderen zijn geboren. Hier hebben ze met veel plezier 59 jaar gewoond in deze fijne en later, zoals het ging in die tijd, kinderrijke buurt. Inmiddels genieten Dre en Dinie volop van hun kleinkinderen hoewel die niet meer zo heel klein zijn. Doordat het traplopen de laatste tijd te zwaar werd zijn ze vorig jaar verhuisd naar het Hof van Cuijk, waar alles gelijkvloers is, en hier hopen zij nog lang te kunnen wonen.

Dre heeft na zijn werkzame leven bij Nutricia en de Royal/Adler veel vrijwilligers werk gedaan voor de Parochie in Cuijk Noord, het Rode kruis, speeltuin commissie van de Gemeente en bij de KBO van Cuijk Noord, meestal de bond van ouderen genoemd. Menig adres is door hem bezocht voor het bezorgen van het nieuwsblad, inschrijving van de uitstapjes en het bezorgen van het kerstbrood. Dinie verzorgde het huishouden en de verzorging van de kinderen, zoals dat gewoon was in die tijd.

Het geheim van hun 60 jarig huwelijk omschrijven zij als; gewoon doorgaan, en er zijn voor elkaar bij goede en slechte tijden

Omdat in deze Corona tijd er geen groot feest kan worden gevierd is er, nadat lokale muzikanten een lang zal ze leven hadden gespeeld, een defilé georganiseerd waarbij familie en bekenden het bruidspaar konden feliciteren en een toost uitbrengen op dit heugelijke feit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant