Mook en Middelaar sluit aan bij Dar | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Plastic verpakkingen, blikken en pakken doet u nog steeds in de PMD-zak. </p>

Plastic verpakkingen, blikken en pakken doet u nog steeds in de PMD-zak.

(Foto: )

Mook en Middelaar sluit aan bij Dar

  •   keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | Het jaar 2021 is van start. Het jaar dat de gemeente Mook en Middelaar aansluit bij Dar. Dit betekent dat Dar vanaf nu ook verantwoordelijk is voor het ophalen en verwerken van het huishoudelijke afval in de gemeente Mook en Middelaar. Zo zorgen we samen voor een frisse regio! 

Dar heeft meteen iets nieuws: vanaf nu kunt u uw ophaaldagen namelijk ook bekijken via de Dar app of www.dar.nl/afvalwijzer. Dat is beter voor het milieu dan een papieren afvalwijzer en makkelijker. Met de app heeft u altijd uw goede ophaaldagen bij de hand. U kunt zelfs instellen dat u een seintje krijgt wanneer Dar uw afval ophaalt. Twijfelt u soms welk afval waar hoort? Ook dat zoekt u in de Dar app op. Download de Dar app gratis in de App Store of Play Store.

Afval ophalen gaat in 2021 nog op dezelfde manier
Het afval wordt in 2021 nog op dezelfde manier opgehaald als u gewend bent. U gebruikt de grijze container voor restafval en de groene container voor uw etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Oud papier en karton bewaart u in een doos of bundelt u met touw bij elkaar. Zodat Dar dit aan huis op kan halen. Of u brengt het oud papier zelf naar de container op het Kerkplein in Middelaar. Plastic verpakkingen, blikken en pakken doet u nog steeds in de PMD-zak. Deze PMD-zak verandert in 2021 in een plastic+zak. Deze nieuwe plastic+zak is gemaakt van opgehaald plastic+afval. Een mooi voorbeeld hoe uw plastic+afval opnieuw gebruikt kan worden! De nieuwe zakken haalt u net als nu gratis in de supermarkt. De oude PMD-zakken worden in 2021 nog gewoon opgehaald. Maak dus gewoon uw voorraad op.

Afval is grondstof
Wat Dar betreft bestaat er geen afval. Dar ziet afval als grondstof voor nieuwe producten. Want wist u dat er van uw plastic+afval warme fleecetruien worden gemaakt? En dat er in het Rijk van Nijmegen stadsbussen rijden op groengas, gemaakt uit uw gft-afval? En dat allemaal doordat u uw afval goed scheidt. Zo kan Dar ervoor zorgen dat het op de goede plek terecht komt en gerecycled wordt. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu en een duurzaam klimaat.

Contact met Dar voor vragen over afval
Voor vragen over afval of het ophalen hiervan, helpt Dar u graag. In de Dar app en op www.dar.nl staat veel informatie over alle soorten afval. Volg Dar ook op Facebook en Instagram. Daar delen zij veel informatie en leuke weetjes. Heeft u vragen en spreekt u liever iemand persoonlijk? Dan kunt u Dar bellen via 024-3716000. Mailen mag ook via info@dar.nl.

Meer berichten