'Wij kunnen daar iets heel moois bouwen' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De maquette geeft een goed beeld van de plannen en idee&euml;n. (Beeld Studiospacious, maquettefotografie Tim Stet.)</p>

De maquette geeft een goed beeld van de plannen en ideeën. (Beeld Studiospacious, maquettefotografie Tim Stet.)

(Foto: Studiospacious, maquettefotografie Tim Stet. )

'Wij kunnen daar iets heel moois bouwen'

  •   keer gelezen

CUIJK | Het spookt al enige tijd rondom de oude Lidl aan de Berenkuil in Cuijk. Recentelijk kwam naar buiten dat de Haarlemse projectontwikkelaar RED Concepts met de gemeente in gesprek is over de invulling van de locatie. De Haarlemmers hebben mooie, moderne plannen voor de verloederende voormalige super. Die lichten ze graag toe.

RED Concepts ziet zichzelf als anders dan andere projectontwikkelaars. Hoog in het vaandel staat een andere manier van kijken naar de omgeving en de mogelijkheden. “Nieuwbouwprojecten worden vaak gericht op doelgroepen. Wij geloven veel meer in mensen die op een zelfde manier in het leven staan. Dat kunnen dus heel goed starters én senioren zijn” aldus Natasja van Angeren van RED Concepts. “Belangrijk is dat je een leefomgeving creëert waar groepen elkaar ontmoeten.” Om deze visie op te nemen in de Berenkuil spreken van Angeren en haar collega Alexa Mascini bijvoorbeeld over een hofje. “Men beseft dat het heel prettig is om elkaar te kennen en voor elkaar te zorgen. Voorzien van veel groen kan zo’n hofje écht een levendige ontmoetingsplaats worden.”

Inmiddels is een maquette vrijgegeven welke de belangrijke aansluiting met de bestaande bouw moet uitbeelden. Daarnaast moeten de plannen tijds- en levensbestendig én duurzaam zijn. “Eveneens moet het haalbaar zijn. Hoogbouw is ongepast. Maar als het te laag wordt, leveren wij er op in. Nu zijn we op een plan gekomen met vierlaags- én grondgebonden woningen. Dat zorgt meteen voor speelsheid in het gebied.”
Mascini benadrukt dat het project nog in de kinderschoenen staat en afstemming met de gemeente behoeft. “We hebben een variant waarover we in gesprek zijn, al moeten de kaders nog uitgezet worden. Maar de gemeente is zeer welwillend!” Dergelijke kaders zijn bijvoorbeeld de parkeergelegenheid. Deze moet ruim voldoende zijn.
Van Angeren en Mascini geven aan het belangrijk te vinden de buurt en andere geïnteresseerden nu al mee te nemen in de prille plannen: “Zij wonen er tenslotte!” Mocht het onverhoopt niet tot een succes komen dan zijn mensen op zijn minst er bij betrokken geweest. “Maar wij geloven écht dat we daar iets heel moois kunnen bouwen.”

Meer berichten