Kerk en gemeente kijken gezamenlijk vooruit | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>&ldquo;Geef vandaag voor de kerk van morgen&rdquo; is het thema van de Actie Kerkbalans.</p>

“Geef vandaag voor de kerk van morgen” is het thema van de Actie Kerkbalans.

(Foto: )

Kerk en gemeente kijken gezamenlijk vooruit

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het thema voor de Actie Kerkbalans 2021, plaatsvindend van zaterdag 16 januari tot zaterdag 1 februari, is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”. Wethouder Bouke de Bruin ging in gesprek met dominee Marise Boon, koster en gebouwenbeheerder Jan de Bruin en Anton Baarslag van de kerkrentmeesters, om terug te blikken maar vooral ook om vooruit te kijken.

Belangrijk onderdeel van het gesprek is de verduurzaming van de kerk. De landelijke kerk wil met de toekomst meegaan en stimuleert ‘Groene Kerken’. “Juist als kerk heb je een verantwoordelijkheid naar de maatschappij en zou moeten omzien naar elkaar” vertelt Baarslag. “Hoe kun je duurzamer worden en energie besparen? Dat begint met je gedrag te veranderen: moet de verwarming wel zo hoog en waarom doe je het licht niet uit als de kerkdienst voorbij is? Maar natuurlijk ook investeren in ledverlichting, een zuinige cv en het plaatsen van zonnepanelen.” Volgens de wethouder is hier, zeker ook onder jongeren, belangstelling voor.

Het afgelopen jaar heeft de protestantse gemeente zich eveneens afgevraagd wat ze nog kunnen oppakken om iets voor Boxmerenaren te kunnen betekenen (kerkleden en niet-kerkleden). Daarvoor zijn er gesprekken geweest met allerlei gemeentelijke instanties. Dominee Boon geeft aan te merken dat er voor bijna alles al iets is geregeld, maar mensen weten er niet van of schromen om er naar te vragen. De protestantse gemeente wil graag deze mensen vinden en helpen. Ook wethouder de Bruin is bekend met dit fenomeen. Hierom verwijst ze naar het zorgloket van de gemeente, waar men altijd naar de juiste instantie of afdeling wordt doorverwezen.

Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 1 februari is dus weer de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Gedurende deze periode worden er enveloppen bezorgd zodat leden een financiële bijdrage kunnen doen. "Zo blijven we van waarde voor onze leden en de samenleving."

Meer berichten