Kern met Pit: Wat is het beste buurtinitiatief van 2020? | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De werkgroep wil het oude kruisbeeld uit 1946 in Westerbeek vervangen.&nbsp;</p>

De werkgroep wil het oude kruisbeeld uit 1946 in Westerbeek vervangen. 

(Foto: Mans Pere)

Kern met Pit: Wat is het beste buurtinitiatief van 2020?

  •   keer gelezen

REGIO | Al meer dan veertig jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Dit om de directe omgeving een impuls te geven. De Brabantse dorpen Haps, Oploo en Westerbeek en het Limburgse Mook doen mee. 

Je kan tot en met 20 januari stemmen. Daarmee vergroot je de kans op een trofee en een prijs van 1.500 euro voor jouw favoriete buurtinitiatief van 2020.

Beweegparcours Haps
Stichting Dorpsraad Haps wil een beweegparcours in Haps realiseren om inwoners van alle leeftijden uit te dagen tot meer beweging. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de algehele gezondheid. Hoewel het beweegparcours toegankelijk is voor alle leeftijden, is het vooral gericht op inwoners van 55 jaar en ouder. Vitale ouderen kunnen zelfstandig gebruik maken van het parcours, terwijl kwetsbare ouderen worden begeleid door fysiotherapeuten, SWOC of de beweegcoaches van Cuijk Beweegt. 

Authentiek bakhuis Oploo
Stichting Graancirkel Oploo wil een authentiek bakhuis realiseren bij de nieuwe langgevelboerderij in het Avonturenpark. Hiermee wil de Graancirkel elke zaterdag brood bakken en met de verkoop dorpsbewoners en vrijwilligers verbinden. Ook kunnen er workshops worden gegeven.

Kruisbeeld Westerbeek
De werkgroep wil het oude kruisbeeld uit 1946 in Westerbeek, dat volledig is versleten, vervangen en vervolgens de omgeving groen aanplanten en inrichten. Er is in overleg met een plaatselijke kunstenaar een nieuw ontwerp voor het kruisbeeld gemaakt. Hierin is materiaal uit de omgeving gebruikt, met name bom- en granaatscherven uit de Tweede wereldoorlog, en het kruis is roestvast staal.

‘t Heitje Westerbeek
Het Heitje, een bosje, gelegen aan de rand van Westerbeek, kan nog meer betrokken worden bij het dorp. Het is gelegen aan het evenemententerrein. Speelbos ‘t Heitje hoopt hier een actieve speeltuin te maken die past in de bosrijke omgeving, waar kinderen het hele jaar door terecht kunnen.

Spelen & bewegen Mook
De werkgroep in Mook wil twee natuurlijke speel- en beweegvoorzieningen creëren voor jong en oud met zo min mogelijk financiële middelen en maximale inzet van de gemeenschap. Beide locaties zijn verbonden met de beweeg- en ontmoetroute voor senioren.

Kern met Pit finale 
De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de winnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 23 januari 2021 worden de favorieten van elke provincie gekroond. De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 5 juni 2021. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.
Stem via www.kernmetpit.nl.

Meer berichten