Stichting Zorg om Boer en Tuinder maakt kans op Appeltje van Oranje 2021 | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De Beugense stichting maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021.</p>

De Beugense stichting maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021.

Stichting Zorg om Boer en Tuinder maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

  •   keer gelezen

BEUGEN | De Beugense stichting Zorg om Boer en Tuinder maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Sinds gisteren 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Join us als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Stichting Zorg om Boer en Tuinder
‘Erover praten helpt’ is de slogan van Stichting Zorg om Boer en Tuinder. Vrijwilligers bieden boeren en tuinders een luisterend oor en hebben een klankbord- en wegwijsfunctie. Boeren en tuinders staan soms voor moeilijke keuzes in het bedrijf, voor het gezin en voor zichzelf. Praten over problemen helpt, maar dat zijn boeren en tuinders vaak niet gewend. Toch is het nodig om in gesprek te gaan. “Als deze mensen contact met ons zoeken, dan is het vaak ook niet goed gesteld met hun mentale gezondheid.” Het laagdrempelige contact met de vrijwilliger leidt tot opluchting. Daarna wordt gezocht naar de beste eerste stap op weg naar een gezonde toekomst voor boer, tuinder en bedrijf.

Koningin Máxima
De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten