Geen events voor Oorlogsmuseum Overloon tot tenminste 1 juli | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Meerijden met 1 tonner rupsvoertuig tijdens Militracks.
Meerijden met 1 tonner rupsvoertuig tijdens Militracks. (Foto: Oorlogsmuseum Overloon)

Geen events voor Oorlogsmuseum Overloon tot tenminste 1 juli

  •   keer gelezen

OVERLOON | Wat een topjaar had moeten worden door o.a. het 75-jarig jubileum van ‘s werelds oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog begint nu in een lockdown. Het Oorlogsmuseum in Overloon heeft wegens het coronavirus besloten alle grote events tot tenminste 1 juli te annuleren. Naast het jubileumevenement betekent dit ook een verplaatsing voor het jaarlijks terugkerende evenement Militracks, oorspronkelijk in de agenda voor 15 en 16 mei. 

Deze laatste is nu verplaatst naar 25 en 26 september. Militracks is een belangrijk evenement voor het Overloonse museum, want het is het grootste event ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Gemiddeld trekt Militracks zo’n 15.000 bezoekers. De viering van het 75-jarig jubileum van het museum wordt in oktober voorzien.

Het museum hoopt dat in het najaar het Corona-virus onder controle is en mensen weer onbezorgd kunnen genieten van alle bijzondere evenementen die het museum te bieden heeft. Naast de jubileumviering en Militracks staat in november ook het evenement ‘Museum in het donker’ op het programma. Het event staat dit jaar voor de derde maal op de agenda en zet het museum letterlijk in een ander licht: het neemt bezoekers op indringende wijze mee in waargebeurde verhaallijnen.

Het museum hoopt met de aangekondigde evenementen de bezoekersaantallen weer terug te brengen naar het niveau van wat het museum gewend was, ongeveer 125.000 bezoekers per jaar. Dat is volgens het museum ook nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen blijven zien!

Meer berichten