Het parkeren gebeurt niet altijd zo netjes als op deze foto.
Het parkeren gebeurt niet altijd zo netjes als op deze foto. Foto: Google Streetview

Mill wil overlast foutparkeerders aanpakken

Algemeen 969 keer gelezen

MILL | Het centrum van Mill ervaart de laatste maanden een toenemende mate van overlast van verkeerd geparkeerde auto’s, scootmobielen en fietsen. Het Platform Gehandicaptenbeleid Mill (PGM) en het Platform Verkeer willen hier samen met de gemeente wat tegen doen. 

“U kent dat wel. Lekker aan het wandelen of fietsen, staat daar ineens een auto op het trottoir of het fietspad. Meestal onnadenkend van de bestuurder maar wel vervelend voor u als fietser of voetganger. Hinderlijker wordt een dergelijke situatie voor iemand in een rolstoel of met een kinderwagen.” Volgens de gemeente komen dergelijke situaties meer en meer voor in het Millse centrum, met name bij de pinautomaat, de viskraam, de oliebollenkraam en de glasbak. Daarom zijn er sinds half december 2020 mottoborden en paaltjes geplaatst op het voetpad tussen de Burgemeester Verstraatenlaan en de Markt.

Maar mensen ervaren ook overlast van hinderlijk geparkeerde fietsen en scootmobielen. “Met name op en langs de hellingbaan bij de Markt, tussen de Rabobank en de supermarkten, zijn deze soms zodanig achtergelaten dat het heel lastig is om deze te passeren” aldus de gemeente. “Om aandacht te vragen voor dit probleem zijn mottoborden geplaatst.”

Klacht indienen
Mensen met klachten over parkeergedrag of hinderlijk geplaatste voertuigen kunnen dit melden door te bellen of mailen met de gemeente. Ook kan een klacht ingediend worden via www.fixi.nl of de gelijknamige app. “U kunt daar precies de locatie omschrijven en op een kaart aangeven waar u overlast van ondervindt. Eventueel kunt u ook foto’s meesturen.”

Indien het blijvend onder de aandacht brengen van het probleem niet helpt dan zal de gemeente overgaan op handhaving, met boetes varierend van 85 tot 120 als gevolg. “Het innen van de boetes is echter geen doel op zich. Het doel is dat dergelijk, hinderlijk gedrag afneemt. En dat men daardoor weer prettig en veilig gebruik kan maken van de voet- en fietspaden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant