Cameratoezicht Heeswijkse Kampen vanwege autobranden | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Woensdagnacht gingen twee BMW&#39;s in vlammen op.</p>

Woensdagnacht gingen twee BMW's in vlammen op.

(Foto: SK-Media)

Cameratoezicht Heeswijkse Kampen vanwege autobranden

  •   keer gelezen

CUIJK | Het wooneiland in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen is de afgelopen week opgeschrikt door een tweetal autobranden. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari werden twee dure Mercedessen in brand gestoken. Woensdag 13 januari gingen twee BMW’s in vlammen op. Deze brand leidde ook tot schade aan de gevel van de nabijgelegen woning. Naar aanleiding van deze opzettelijke brandstichtingen heeft burgemeester Wim Hillenaar besloten meer toezicht te houden op het gebied met behulp van camera’s. 

Door cameratoezicht kunnen brandstichtingen worden tegengegaan dan wel voorkomen worden. Daarnaast draagt het op een positieve manier bij aan het veiligheidsgevoel van bewoners. Cameratoezicht is volgens de gemeente om deze redenen dan ook dringend noodzakelijk. Omdat het een wooneiland betreft, leent het gebied zich voor cameratoezicht.

Het cameratoezicht wordt uitgeoefend door een door de rijksoverheid gecertificeerd beveiligingsbedrijf. De privacy is gewaarborgd. Camerabeelden kunnen slechts door de politie worden opgevraagd door middel van een zogenaamde vordering indien sprake is van verstoring van de openbare orde, klachten, strafbare feiten of een aangifte.

Meer berichten