Bedrijfsloods gaat in vlammen op in Cuijk | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De bedrijfsloods is volledig in vlammen opgegaan.
De bedrijfsloods is volledig in vlammen opgegaan. (Foto: SK-Media)

Bedrijfsloods gaat in vlammen op in Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | Aan de Kovel in Cuijk is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari een grote brand uitgebroken in een bedrijfshal. Volgens omstanders is er een auto bij het bedrijf naar binnen gereden. Dit is inmiddels ook door de politie bevestigd. In diezelfde nacht brandde ook een scooter volledig af aan de Heeswijksestraat, iets verderop. De brand in de bedrijfsloods heeft mogelijk een verband met de autobranden aan Stroomrug de in Cuijk eerder deze week.

De brand ontstond omstreeks 4:15 uur in een loods van een bedrijf dat e-bikes ontwikkelt. De brandweerkorpsen uit Cuijk, Haps en Sint Anthonis zijn naar de Kovel gekomen om het vuur te bestrijden. Zij konden de bedrijfsloods echter niet meer redden. De kantoorruimte is door het snelle optreden van de brandweer bespaard gebleven, deze heeft enkel veel rook- en waterschade. Het terrein is afgezet voor nader onderzoek

Gerichte aanslag?
Eerder deze week, op zowel zondag 10 als woensdag 13 januari, vonden er aan de Stroomrug in Cuijk twee autobranden plaats bij naast elkaar gelegen woningen. De twee BMW’s die woensdag in vlammen opgingen waren eigendom van de eigenaar van de bedrijfsloods aan de Kovel. Er zijn hierom geruchten over een mogelijke gerichte aanslag. “Wat betreft een mogelijke relatie met andere recente branden in de omgeving: we houden alle scenario’s open, op dit moment is niet duidelijk of er een relatie tussen is. Wij nemen dat mee in ons onderzoek” aldus een woordvoerder van de politie.

Scooter
Over de scooterbrand, welke ongeveer op hetzelfde moment plaatsvond, is weinig bekend. Het voertuig is volledig in vlammen opgegaan. De politie houd rekening met het feit dat deze brand te maken heeft met de brand aan de Kovel.

Meer berichten