[INGEZONDEN] Reactie op petitie ‘Laat Xhofleer blijven’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
INGEZONDEN

Reactie op petitie ‘Laat Xhofleer blijven’

  •   keer gelezen

Burgemeester Hillenaar,

Met afgrijzen zag ik uw lachende gezicht verschijnen. Vlak nadat voorzitter Liesbeth van Heeswijk het vorige punt had afgerond bij de thema avond van afgelopen maandag. Kwam U onderin beeld om uw bijdrage te leveren. Toen pas! Dit geeft op zijn minst te denken dat u de familie Xhofleer en hun situatie mijdt. Terwijl zeker duizend mensen hun solidariteit laten zien met de familie Xhofleer kijkt u weg.

Voorzitter van Heeswijk had haar antwoord al klaar op de inspraak, een pleidooi voor de familie Xhofleer. Had U dat zelf niet beter kunnen doen burgemeester? Of is het dat u liever anderen dicteert? Van Heeswijk zei namelijk dat de bevoegdheden daarvoor bij burgemeester en wethouders liggen. Dat de raad daar niets aan kan doen. O, en het ligt bij de rechter. Dat kon u ook wel zeggen toch?

Mijn vertrouwen in de politiek is niet heel groot, uw gedrag geeft mij geen vertrouwen. Eigen belangen die in de politiek mee kunnen spelen. Macht corrumpeert zegt men … Maar u heeft het natuurlijk altijd uit goede bedoelingen gedaan. Wel, als dat zo is, spreek u uit! Waarom moet de familie Xhofleer weg?

Volgens mij is de politiek in Cuijk het contact met de burgers kwijt. In elk geval met die mensen waar ze juist om moeten geven en naar omkijken. Ik kijk met angst naar de toekomst. Als de politiek zich niet meer hoeft te verantwoorden. Een Burgemeester de partijen aanstuurt. En zij zelf voorbij gaan aan de roep van de burgers om te communiceren. Willens en wetens mensen in de kou laten staan door eenvoudig de andere kant op te kijken.

Ik schrijf dit uit angst voor uw toorn. Ook dan, zo ben ik bang zal u niet naar mijn hulpgeroep luisteren. En de andere kant op kijken.

Henk Straaten, Cuijk

Meer berichten