Proteion erkend tot opleider specialist oudergeneeskunde | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Proteion erkend tot opleider specialist oudergeneeskunde

  •   keer gelezen

REGIO | Zorgorganisatie Proteion, zeer actief in Noord-Limburg, mag zich erkend opleider noemen voor de opleiding specialist ouderengeneeskunde. Als opleider stelt een organisatie leerwerkplekken beschikbaar voor basisartsen die zich willen specialiseren tot specialist ouderengeneeskunde. 

Proteion gaat opleidingsplekken invullen voor de opleidingen voor specialist ouderengeneeskunde in Maastricht en Nijmegen. In september start de eerste AIOS (arts in opleiding tot specialisme) en later dit jaar start de tweede.

Frank Pepels is specialist ouderengeneeskunde bij Proteion en gaat de rol van opleider vervullen: “Er is een groot tekort aan specialisten ouderengeneeskunde. Met deze opleidingsplekken dragen we bij aan nieuwe instroom voor de hele zorgsector. Daarnaast geeft het de vakgroep bij Proteion nieuwe prikkels voor kwaliteit en professionalisering. En we hopen natuurlijk dat de basisartsen die kennis maken met Proteion ook bij ons willen blijven als specialist ouderengeneeskunde. Daarmee kunnen we ons team versterken. Verder hebben we de ambitie om in de toekomst uit te groeien tot een kenniscentrum, ook voor wetenschappelijk onderzoek. Deze verbinding met opleidingen past daarbij.”

Meer berichten