Klotstekers barsten van carnavaleske ideeën | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Met Playmobil, hout, Lego, papier mach&eacute;, K&rsquo;nex en andere materialen worden thuis de mooiste wagentjes gemaakt voor &#39;t Optochtje</p>

Met Playmobil, hout, Lego, papier maché, K’nex en andere materialen worden thuis de mooiste wagentjes gemaakt voor 't Optochtje

(Foto: )

Klotstekers barsten van carnavaleske ideeën

  •   keer gelezen

MILL | “Carnaval zoals het normaal is kan niet, maar dan gaan we het anders doen,” vertelt Valerie Aben van carnavalsvereniging de Klotstekers in Wilbertoord. “Van krijtjewijk.nl, de instapolonaise en een miniatuur optochtje, we barsten van de ideeën en alles kan binnen de coronaregels, want dat vinden we erg belangrijk.”

Krijtjewijk.nl is een activiteit al helemaal georganiseerd is. “Dit is een activiteit waaraan iedereen deel kan nemen. Er zit een wedstrijdelement in, maar je kunt ook meedoen zonder deel te nemen aan de wedstrijd. Het is de bedoeling om voor carnaval je eigen oprit of stoep te versieren met een mooie stoepkrijttekening. Hiervoor hebben we een website (www.krijtjewijk.nl), Instagram account en Facebookpagina opgezet.” In eerste instantie bedacht men dit voor de kinderen in Wilbertoord. “Maar we realiseerden ons dat we dit nu voor 60 kinderen doen, maar dat het niet meer werk is als er 600, 6000 of zelfs 60000 kinderen meedoen. Elke wijk, dorp of stad kan via krijtjewijk.nl zijn eigen pagina aanmaken en deelnemen.”

Ook de Instapolonaise is door de Klotstekers opgezet. “Iedereen kan een eigen polonaisefoto maken, dat kan gewoon lekker thuis en veilig.” Deze foto’s plaatsen we vervolgens op het Instagramaccount, waardoor het eruit ziet alsof iedereen samen een lange polonaise vormt. “Zo kan iedereen deelnemen en we hopen zelfs op de grootste polonaise online ooit.”

Daarnaast is er nog de miniatuuroptocht. "En er zijn eigenlijk geen regels voor deelname. Iedereen kan een wagentje bouwen. Alleen zijn er wel maximale afmetingen, de lengte mag maximaal 40 centimeter zijn, breedte 25 centimeter en hoogte 35 centimeter. Aan de voor- en achterzijde moet een oog zitten om de wagens te kunnen koppelen. Verder maakt het niet uit. We hebben ondertussen al foto's van mensen die aan het knutselen zijn. Ik zag een foto van een wagen met kippengaas en zilverfolie. Wat het gaat worden is nog niet te zien maar het zag er al prachtig uit.” Alle inzendingen worden gefilmd en de optocht is op carnavalszondag (14 februari) om 14.00 uur te zien via Omroep Land van Cuijk. Deelnemen? Stuur dan uiterlijk zaterdag 23 januari een mailtje aan optochtje@gmail.com.

Meer berichten