Afbeelding

Zorgen CDA over eigen bijdrage jeugdzorg

Politiek 7 keer gelezen
BOXMEER - Raadslid Sonja Stevens van de CDA-fractie in Boxmeer heeft het college van B en W in die gemeente gevraagd duidelijkheid te geven over de hoeveelheid ouders die getroffen worden door het opleggen van een eigen bijdrage wanneer hun kinderen een psychiatrische stoornis hebben. Deze bijdrage kan oplopen tot 1500 euro per kind per jaar.

[image=264851]

"Wij vrezen dat de eigen bijdrage ertoe leidt dat kinderen, uit minder welvarende gezinnen met problemen, zich minder snel kunnen laten behandelen", aldus Stevens. "Steeds meer gemeenten (die de eigen bijdrage moeten innen, red.) zetten deze bijdrage voorlopig in de ijskast, waarmee zij ingaan tegen landelijk beleid."
Het CDA wil van B en W weten of het gemeentebestuur van de eigen bijdrage weet, hoeveel gezinnen in de gemeente Boxmeer met deze regeling te maken hebben en of B en W vrezen dat door deze bijdrage gezinnen buiten de boot dreigen te geraken. Ook wil het CDA van verantwoordelijk wethouder Willy Hendriks (LOF) weten of de gemeente Boxmeer bereid is om de eigen bijdrage voorlopig 'in de ijskast' te zetten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant