Vernieuwen laanbomen Sint Anthonis en Wanroij | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: Gemeente Sint Anthonis

Vernieuwen laanbomen Sint Anthonis en Wanroij

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS / WANROIJ | Gemeente Sint Anthonis gaat een start maken met het vervangen van de laanbomen in de Wanroijse Klompenmakersstraat, en De Staat en Ascetenstraat in Sint Anthonis. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot medio maart. 

“Bij het vervangen van deze bomen laten we ons leiden door zaken als levensduurverwachting, veiligheid, conditie, juiste boomsoorten op de juiste plek krijgen, ecologie, variatie, gebruik (o.a. ervaringen van inwoners), beschikbaar budget en beschikbare tijd” aldus de gemeente. Er wordt benadrukt dat er geen sprake is van reconstructie. Enkel het vervangen van ofwel de Linden in Wanroij of de sierfruitbomen in Sint Anthonis. De bestaande bomen worden eerst gerooid waarna de groeiplaatsen, indien noodzakelijk, worden verbeterd. Aansluitend worden de nieuwe bomen gepland.

Hoewel de verwachting is dat de werkzaamheden medio maart voltooid zijn, is het mogelijk dat bijzondere weersomstandigheden leiden tot enige vertraging.

Gemeente Sint Anthonis: “Wij rekenen ook op u om deze werkzaamheden zo ongestoord en veilig mogelijk te laten verlopen, zodat iedereen daarna kan genieten van de nieuwe bomen.”

Voor meer informatie kijk op www.sintanthonis.nl

Meer berichten