Zeven ton coronasteun voor middelgrote culturele instellingen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De Grote Zaal van het Veghelse theater De Blauwe Kei.</p>

De Grote Zaal van het Veghelse theater De Blauwe Kei.

(Foto: photosbysander)

Zeven ton coronasteun voor middelgrote culturele instellingen

  •   keer gelezen

REGIO | De provincie Noord-Brabant stelt zeven ton ter beschikking voor coronasteun aan middelgrote Brabantse theaters. Het gaat om instellingen buiten de vijf grote Brabantse steden. Al eerder werd in oktober 2020 1.3 miljoen steun verleend aan negentien grote culturele instellingen in Noord-Brabant.

Gedeputeerde Wil van Pinxteren van onder meer cultuur legt uit: “Door de coronacrisis is voor een flink aantal Brabantse theaters de noodzaak van provinciale steun groot. Vorig jaar hebben we twee miljoen euro coronasteun gereserveerd voor de vitale Brabantse regionale culturele infrastructuur. Al eerder gaven we 1.3 miljoen provinciale subsidie aan negentien grote culturele instellingen. Dit geld is matching voor de rijksgelden en ook de gemeenten waar de betreffende instellingen gevestigd zijn dragen bij. Voor de middelgrote Brabantse theaters stellen we nu de resterende zeven ton op korte termijn beschikbaar via een subsidieregeling. Dat komt neer op ruim 50.000 euro per theater.”

Breed pakket
Het steunpakket voor cultuur is onderdeel van een breed provinciaal pakket aan maatregelen rondom de coronacrisis. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen is hiervoor coördinerend gedeputeerde: “Deze maatregelen zorgen voor behoud van banen bij de betrokken instellingen en hun toeleveranciers, niet alleen op de korte maar ook op de langere termijn. Zo zorgen we ervoor dat Brabant sterker uit de crisis komt”, besluit hij.

Meer berichten