Corona-uitbraak op Metameer Boxmeer | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Metameer jenaplan Boxmeer</p>

Metameer jenaplan Boxmeer

Corona-uitbraak op Metameer Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | De eindexamenleerlingen van het Metameer in Boxmeer moeten hun lessen deze week thuis volgen. De school kampt met een corona-uitbraak waar minimaal 8 leerlingen bij besmet zijn geraakt. Omdat het Metameer geen enkele risico’s wil lopen zijn zodoende alle eindexamenleerlingen naar huis gestuurd en is de toetsweek, die eigenlijk voor deze week in de agenda stond, opgeschoven naar volgende week.

“Afgelopen weekend zijn er zes leerlingen besmet geraakt” legt rector Berita Cornelissen uit. “Daar zijn er twee bijgekomen. Nu zijn dus in één klas acht leerlingen besmet.” Cornelissen geeft aan dat ze op de Boxmeerse jenaplanlocatie werken met clusterklassen. Het gevolg hiervan is dat de leerlingen uit deze specifieke klas ook veel in contact komen met andere klassen. “Wij stellen de veiligheid en gezondheid voorop. Daarom hebben we besloten dat alle eindexamenleerlingen deze week op afstand les krijgen.” Cornelissen vertelt opgelucht dat geen van de leerlingen kampt met ernstige klachten. Over de bron van de besmettingen tast de school in het duister.

Oorspronkelijk zouden de eindexamenleerlingen deze week dus toetsweek hebben. Wegens de corona uitbraak is deze een week verplaatst, hopend dat het virus dan niet meer onder de scholieren is. Volgende week worden de leerlingen dan alsnog op locatie verwacht om op anderhalve meter van elkaar de belangrijke schoolonderzoeken te maken.

Meer berichten