Gemeente Boxmeer licht situatie rond Weijerpark toe | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De huidige plannen om het Weijerpark in Boxmeer waterbestendig te maken vallen niet bij iedereen in goede aarde. &nbsp;</p>

De huidige plannen om het Weijerpark in Boxmeer waterbestendig te maken vallen niet bij iedereen in goede aarde.  

Gemeente Boxmeer licht situatie rond Weijerpark toe

  •   keer gelezen

BOXMEER | Gemeente Boxmeer heeft afgelopen december plannen ter inzage gelegd met betrekking tot het waterbestendig maken van Boxmeer. In deze plannen speelt het cultuurhistorische Weijerpark een belangrijk rol. Er wordt onder meer gesproken over het dempen van een deel van de gracht, en het laten verdwijnen van het karakteristieke eilandje. Voor veel Boxmerenaren is dit onacceptabel. Zodoende dat er een petitie is gestart. De gemeente geeft aan de situatie graag toe te willen lichten om ruis weg te nemen.

Gemeente Boxmeer: “Het plan voor het Weijerpark heeft ter inzage gelegen en we begrijpen de reacties die hierbij zijn ontstaan. Een belangrijk argument dat aangehaald wordt, is dat zowel het park als de gracht cultuurhistorische waarde heeft. Een terechte opmerking. Ook de start van een petitie zien we als een duidelijk signaal. Het college heroverweegt het plan aankomende dinsdag op basis van de reacties. Tegelijkertijd is er ook een wateropgave die opgelost moet worden en zal er een middenweg gezocht moeten worden”

De gemeente benadrukt dat de werkzaamheden nog niet van start zijn gegaan en er niets definitief is. “We waarderen uw betrokkenheid en brengen u zo snel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen.”

Meer berichten