Ruim 250 brillen buitgemaakt bij inbraak Briljant Optiek Boxmeer | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Ruim 250 brillen zijn door de inbrekers meegenomen.</p>

Ruim 250 brillen zijn door de inbrekers meegenomen.

(Foto: Briljant Optiek)

Ruim 250 brillen buitgemaakt bij inbraak Briljant Optiek Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | De vestiging van Briljant Optiek in Boxmeer is in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 slachtoffer geworden van een inbraak. Ten minste 250 brillen zijn hierbij meegenomen. Het personeel van de Boxmeerse opticien reageert geschrokken maar laat zich niet uit het veld slaan.

“Op beelden is te zien hoe ze met grote tassen zijn binnen gekomen en gericht op de duurdere brillen afgingen” aldus Maud Vloet van de Boxmeerse brillenwinkel. “Ze wisten echt waar ze moesten zijn en wat ze deden.” Vloet vertelt hoe de daders zo veel mogelijk van de schappen hebben gegrist om nog voor het arriveren van de politie weer te verdwijnen. Middels sporenonderzoek hoopt de politie de inbrekers alsnog in de kraag te kunnen vatten.

In de loop der jaren is bij Briljant Optiek al veelvuldig ingebroken. Vloet: "We hebben meerdere vestigingen. In de laatste vijf jaar is er in die zaken gezamenlijk al ongeveer zeven maal ingebroken. Je raakt er zowat aan gewend.” In tegenstelling tot een aantal vorige inbraken is de schade dit maal beperkt gebleven. Vloet spreekt van geluk dat er enkel sprake is van wat braakschade. Ondanks dit blijft Briljant Optiek positief denken. Vloet, met lachende ondertoon: "Maar we gaan door. We zijn ook weer gewoon geopend. Alleen hebben we een ineens een heel beperkte collectie.”

Meer berichten