Prijzen ‘Boeren pakken digitaal uit met kerst’ uitgereikt | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De familie Vos-Van Sambeek ontvangt hun prijs van melkveehouder Rob Wientjes. </p>

De familie Vos-Van Sambeek ontvangt hun prijs van melkveehouder Rob Wientjes.

Prijzen ‘Boeren pakken digitaal uit met kerst’ uitgereikt

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De prijswinnaars van de kerstactie ‘Boeren en tuinders pakken digitaal uit met kerst’ zijn bekend. Zij hadden de oplossing van de 22 verlichte letters ‘een lichtpuntje voor mij is’ gevonden en een mooie slagzin gemaakt. 

ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust hadden half december de geplande autopuzzeltocht vanwege coronabeperkingen snel omgezet naar een digitale versie. Foto’s met de verlichte letters kwamen dagelijks online en deelnemers konden alsnog meedoen. “We keken ernaar uit om coronaproof voor een lichtpuntje te zorgen in deze coronatijd en vonden het jammer dat we de autopuzzelactie niet door konden zetten. Maar, flexibel als boeren zijn, we hebben het snel omgezet naar een digitale versie”, zegt Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps en voorzitter Land van Cuijk Boert Bewust. Op social media zijn de letters in de kerstperiode goed gevolgd en een groot aantal deelnemers stuurde oplossingen in. De organisatie heeft gezamenlijk de mooiste slagzinnen uitgekozen en de prijswinnaars coronaproof hun prijzen overhandigd.

Prijswinnaars
Marloes van Berlicum uit Wilbertoord won het kinderfeestje voor 10 personen, een prijs geschonken door Boerderijcamping De Tienmorgen uit Beers. Zoon Art, die binnenkort vijf jaar wordt, was er superblij mee. Koeien zijn Arts lievelingsdieren en hij wil boer worden.
De tweede prijswinnares was Mendy van Sambeek uit Wanroij. Zij won de clinic koe knuffelen, eveneens bij De Tienmorgen in Beers. “Ik kende Land van Cuijk Boer Bewust nog niet. Een leuk initiatief om burgers en boeren met elkaar in contact te brengen. Ik blijf jullie zeker volgen voor meer leuke activiteiten”, zegt Mendy.
Daniella van den Heuvel uit Beers won het gourmetpakket voor vier personen van de Lamperse Hei uit Wanroij.

De prijswinnaars en ook vele andere volgers geven aan dat ze dit jaar hopelijk wel met de auto de verlichtte boerderijen kunnen bezoeken. “Daar zijn we blij mee. Als boerenorganisaties willen we graag open en transparant zijn richting burgers en laten zien hoe hun dagelijks eten wordt geproduceerd. De deelnemende boeren waren enthousiast. Volgende kerst hopen we weer met een sfeervol verlicht platteland een mooie beleving te kunnen organiseren”, zegt Rob Wientjes, melkveehouder in Sint Anthonis en vicevoorzitter ZLTO Land van Cuijk.

Voor de winnende slagzinnen ga naar www.landvancuijkboertbewust.nl of www.zlto.nl/landvancuijk.

Meer berichten