Afbeelding

Pouwels en Boumans winnen Knakworstrennen

Carnaval 55 keer gelezen
BEUGEN - Op een zonovergoten Bugges Veld (door het weer gezegend) in Beugen waren vanmiddag honderden toeschouwers op de 31se editie van de Knakworstrennen afgekomen. Deze 'bijzondere paardenrennen' werden dit jaar gewonnen door Dex Pouwels en Jelle Boumans.

[image=298841]

De stemming was opperbest en de muzikale toon werd door de Perdeblaos en de vrienden van Sodejuu uit Rijkevoort gezet. In de talentenrace ("Knollenrit") kwamen Giel Otten en Luuk Schaminee als snelste uit de bus. Daarna brak een waar slagveld los. Vlak vóór de finale kwam een groep mannen, gekleed in geruite kilts, een ode brengen aan de Knakworstrennen. Eén van deze Schotse vrienden verrichte het "Start-Schot" van de allesbepalende finale.
In de finalerit wist (paard) Jelle Boumans op grandioze wijze (ruiter) Dex Pouwels als eerste over de finishlijn te brengen. Een geweldige ontknoping van weer een prachtige editie van de Knakworstrennen in Beugen. En sinds lange tijd weer eens een koppel van twee mannen, dat er met het eremetaal vandoor ging.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant