Petitie Weijerpark al ruim 2000 keer ondertekend | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Indien de plannen doorgaan dan zal het karakteristieke eilandje verdwijnen.</p>

Indien de plannen doorgaan dan zal het karakteristieke eilandje verdwijnen.

(Foto: )

Petitie Weijerpark al ruim 2000 keer ondertekend

  •   keer gelezen

BOXMEER | De petitie ‘De Weijergracht in Boxmeer moet blijven’ wordt ook nu, ruim een week nadat hij is gestart, nog veelvuldig ondertekend. Maandag 25 januari werd de 2000ste handtekening digitaal geplaatst. “Dit vind ik heel overweldigend” aldus initiatiefnemer Henk de Best.

Gemeente Boxmeer heeft plannen gemaakt om het welbekende Boxmeerse Weijerpark op te knappen. Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen krijgt het park een belangrijke waterbergende functie. Tot de plannen behoren onder andere het dieper en waterdicht maken van de grachten. Ook wordt er een deel van de gracht gedempt en zal het karakteristieke eilandje verdwijnen. Volgens de Best is dit onacceptabel: “Hiermee raak je de ziel van veel Boxmerenaren.” Met behulp van de petitie hoopt hij dat de gemeente de plannen herziet.

Met 2000 handtekening blijkt dat de in ieder geval petitie leeft. “Ik krijg veel positieve bijval van inwoners. Dat verheugt mij om te zien” vertelt de Best. “Laatst kreeg ik zelfs een kaartje van iemand in de brievenbus, met daarop een bedankje voor mijn inzet. Dat vond ik heel bijzonder!”

Ook bij de gemeente is de petitie niet onopgemerkt gebleven. Zodoende kwam ze met een toelichting om ruis weg te nemen: “Het plan voor het Weijerpark heeft ter inzage gelegen en we begrijpen de reacties die hierbij zijn ontstaan. Een belangrijk argument dat aangehaald wordt, is dat zowel het park als de gracht cultuurhistorische waarde heeft. Een terechte opmerking. Ook de start van een petitie zien we als een duidelijk signaal. Het college heroverweegt het plan aankomende dinsdag op basis van de reacties. Tegelijkertijd is er ook een wateropgave die opgelost moet worden en zal er een middenweg gezocht moeten worden”

“Ik krijg de indruk dat de gemeente blij is dat dit is aangekaart” aldus de Best. “Alsof ze hier zelf nog niet aan hadden gedacht.” De petitionaris is dan ook blij dat de gemeente de plannen nogmaals gaat bespreken.

Meer berichten