Burgemeester Teunissen feliciteert 100-jarige pater.
Burgemeester Teunissen feliciteert 100-jarige pater.

Burgemeester feliciteert 100-jarige pater Van Beek

Algemeen 345 keer gelezen

GENNEP | Op dinsdag 26 januari 2021 bracht burgemeester Hans Teunissen een kort bezoek aan pater Van Beek. Met een bos bloemen feliciteerde hij de 100-jarige Spiritijn. Uniek, want pater Van Beek is de eerste Spiritijn in Nederland die 100 jaar wordt én de oudste inwoner van Gennep. Hij vierde zijn verjaardag in het bijzijn van zijn medebroeders. Na een Heilige mis was er koffie met gebak en een borreltje. 

Pater Van Beek woont in Proteion Libermannhof in Gennep. Hij is lid van de Congregatie van de H. Geest. Geboren in Eindhoven in een gezin van 6 kinderen, volgde hij het gymnasium en ging naar het seminarie. In Tanzania zette hij een school op voor onderwijzers, waar hij na 20 jaar moest vluchten. Hij schreef een boek over zijn missiewerk. Terug in Nederland werd hij pastoor in Zaandam en ziekenhuispastor in Heemskerk. In 2010 verhuisde hij met de Spiritijnen van Gemert naar Gennep.

Whiteboard
Op de vraag hoe zijn gezondheid is, vertelt zijn verzorger Gerry: “Hij zit een rolstoel en is stokdoof, maar hij is een tevreden man en heel precies. Communiceren gaat via een whiteboard.” Dat gebeurde ook met enkele familieleden die hem voor het raam kwamen feliciteren. En wat vindt de pater er zelf van dat hij 100 jaar is geworden? “Ach, voor de familie is het leuk”, antwoordde hij gelaten. De bloemen van de burgemeester nam hij glunderend in ontvangst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant