Afbeelding

Gevangenisstraf van 16 jaar geëist tegen verdachte moord Frank Schrijen

Algemeen 1.516 keer gelezen

’S HERTOGENBOSCH / BOXMEER | Carli A., de man die er van verdacht wordt tonprater Frank Schrijen te hebben vermoord, stond dinsdag 26 januari voor de rechter. In de rechtszaal in Den Bosch hoorde de 27-jarige verdachte hoe er tegen hem 16 jaar cel werd geëist wegens gekwalificeerde doodslag.

De Boxmeerse tonprater Frank Schrijen is op 26 februari 2020 op gruwelijke wijze om het leven gekomen. De uit Trinidad en Tobago afkomstige verdachte heeft Schrijen onder andere vastgebonden en met een stuk hout op het hoofd geslagen. A. heeft uiteindelijk de keel van de tonprater met een mes doorgesneden.

Schrijen was een bekend gezicht binnen Boxmeer. Ook was het een bekend gegeven dat hij zo nu en dan in zijn eigen huis seksuele afspraken had met jonge mannen, waaronder ook A. Naar eigen zeggen ging A. in op de avances van Schrijen voor het geld. Nadat A. Schrijen met geweld om het leven had gebracht, bestal hij de tonprater alvorens hij de woning aan de Boxmeerse Steenstraat verliet.

Omdat er sprake is van bewezen doodslag én diefstal, spreekt de officier van justitie over ‘gekwalificeerde doodslag’. Hier staat een zwaardere straf of dan enkel ‘doodslag.’ De geëiste celstraf van 16 jaar is eveneens gebaseerd op het ontbreken van enige vorm van berouw bij de verdachte. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant