“De laatste jaren komt hier ook de grauwe klauwier voor. Een prachtige vogel. Zoek hem maar eens op.
“De laatste jaren komt hier ook de grauwe klauwier voor. Een prachtige vogel. Zoek hem maar eens op." (foto: John Hoffman)

Gewaardeerd Boxmerenaar Coen van Raaij overleden

Algemeen 1.976 keer gelezen

BOXMEER | Boxmerenaar Coen van Raaij is helaas overleden. Van Raaij was jarenlang een gewaard lid bij de Metworst. Daarnaast heeft hij vanuit zijn liefde voor vogels veel betekend voor de natuur in het Land van Cuijk. Zo heeft hij onder andere bijgedragen aan de Vogelatlas en inventariseerde hij vogelnesten voor Sovon (Vogelonderzoek Nederland). 

“Coen was een echte Metworstman. Hij maakte samen met zijn jongere broer John in 1990 het boek “De Metworst & haar Koningen”, was speaker op het Vortums Veld en een aantal keren deelnemer aan de Knollenrit” leest het op de Facebookpagina van de Metworst. “Coen was een puur en trouw mens met heel veel liefde voor dieren en natuur, vooral rondom zijn geliefde rivier de Maas. Met zijn karakteristieke baard en houten klompen was hij een kenmerkend toonbeeld in Boxmeer. Coen was Coen, je wist precies wat je aan hem had.”

Van Raaij was jarenlang een gewaardeerd werknemer bij Shell Jetten Tankservice in Boxmeer. “Coen maakte alle veranderingen en uitbreidingen mee. Van een eenvoudig pomphokje tot het Shell Servicestation dat we vandaag de dag zijn geworden.”  aldus Tankservice Jetten “Coen was een puur en trouw mens met heel veel liefde voor dieren en natuur, vooral rondom zijn geliefde rivier de Maas”. 

Een gegeven dat door meerderen wordt bevestigd. Van Raaij’s passie voor natuur, en met name vogels, maakte hem een veel en graag geziene gast in de groene gebieden in de regio. Zo was hij onder meer groot fan van het Maasheggengebied: “Ik raad iedereen aan vooral in mei te gaan kijken en luisteren. De weilanden zijn geel van de boterbloemen en de geur van bloeiende meidoornhagen is uniek” vertelde hij in een interview over het maasheggengebied. “De fluitende vogels en de geuren zijn een geweldige ervaring. Het is een voorrecht hier te wonen.”

Coen van Raaij is 69 jaar oud geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant