'Samen zien we los'
'Samen zien we los'

Geen Metworstrennen, maar wel Metworstactiviteiten!

Algemeen 430 keer gelezen

BOXMEER / VORTUM-MULLEM | Ondanks dat er dit jaar geen Metworstrennen plaatsvindt, wil vereniging “De Metworst” door middel van een aantal activiteiten toch zorgen dat iedereen het Metworstgevoel kan blijven ervaren.

Zo zal er ook dit jaar toch gewoon een Metworstkrant verschijnen. Hierin zal uiteraard stil worden gestaan bij het niet doorgaan van de Metworstrennen, de voortgang van de Jeugdcommissie belichten, een interview met oud-Koning Erwin Rambach (1996), de nieuwe eigenaren van de Belaste Hoeve en nog veel meer.

De documentaire ‘Ze Zien Los!’ gemaakt door Jacky Brakels zal op zondag 7 februari op Omroep Brabant te zien zijn om 16:25 uur en om 21:30 uur. Zondagmorgen 14 februari om 11:00 uur wordt de documentaire zelfs bij Omroep MAX op NPO 1 uitgezonden.

Zondagavond 14 februari om 19:00 uur zal er een online MetworstQuiz worden uitgezonden. De quiz zal live worden uitgezonden via het Metworst YouTube-kanaal en deelname is gratis en voor iedereen. De presentatie is in handen van de ervaren speakers Fekke Verkaart en Jos Philips die al jaren op Metworstmaandag op de torens op het Vortums Veld staan om de Metworstrennen te verslaan. In samenwerking met de Stichting ‘Samen Zien We Los’ is er een lekker borrelpakket voor deze avond samengesteld. Meer informatie over het bestellen van een borrelpakket en deelname aan de quiz zal op onze website (www.metworst.nl) en FaceBookpagina vermeld worden.

Op Metworstmaandag 15 februari zal het Bestuur van vereniging “De Metworst”, de Beschermvrouwe en Koning 2020 Gijs Snijders op gepaste wijze de Goederen bij de Belaste Hoeve in Vortum-Mullem ophalen om zo de eeuwenoude traditie van onze voorvaderen te handhaven. Verder zal vanaf 12:00 uur een compilatie van oude beelden, interviews en fragmenten van voorgaande Metworstrennen op het Metworst YouTube-kanaal te zien zijn.

Op deze manier maken we als vereniging “De Metworst” er samen toch zo goed als mogelijk een mooi Metworstjaar van en hopen we iedereen volgend jaar weer gezond en wel te mogen begroeten op het Vortums Veld!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant