Archieffoto.

FAST heeft gemengde gevoelens na nederlaag tegen Sliedrecht Sport

Sport 190 keer gelezen

GENNEP / SINT ANTHONIS | Met een 1-3 overwinning op FAST heeft Sliedrecht Sport de koppositie in de Eredivisie overgenomen. De winst was geen verrassing, maar van een walk-over was allerminst sprake. Daarvoor beet het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis in de lege Activiahal te goed van zich af.

Vooraf hoopte het FAST-kamp een set te pakken. Dat hadden er achteraf ook twee kunnen zijn. Toch was de stemming na afloop een mengeling van tevredenheid en teleurstelling. Dat het getoonde spel perspectief voor komende weken biedt, bracht de meningen weer tot elkaar.

FAST schoot tegen de topformatie uit Zuid-Holland uit de startblokken. Fris werd een 3-0 voorsprong genomen. Nadat de bezoeksters zich oprichtten, waren de bordjes op het scoretablet veranderd in 3-5 in Sliedrechts voordeel. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen maar achterhaalde de opponent niet meer. Met 17-25 nam Sliedrecht Sport, waar Fleur Savelkoel veel scoorde, de leiding.

Ook in de tweede set nam FAST de leiding. De voorsprong hield ditmaal stand. Soms dichtte het matig serverende Sliedrecht het gat tot twee punten maar verder liet de ploeg van trainer Ivo Martinovic, met een veelvuldig scorende Veerle van den Heuvel en de sterk spelende Lara Hendricks, het niet komen. Met een illustrerende servicefout beëindigden de gasten de set met 25-22 in het voordeel van FAST.

Het niveau uit deze set wedstrijd zondagmiddag werd niet meer geëvenaard. Sliedrecht schakelde een tandje bij en liet FAST de hielen zien. Met 19-25 nam Sliedrecht Sport de leiding. Trainer Martinovic wisselde in de derde en vierde set volop. Met name de spelverdeelsters Noa Rahangmetan en Isis Neeskens wisselden elkaar regelmatig af. In de laatste set kreeg libero Yara van de Ven de voorkeur boven Susanne Kos. De Gemertse schroomde het vertrouwen niet en speelde een puike partij. Haar spel, en dat van de ingezette middenaanvalster Anne Heesakkers kon het tij niet keren. Sliedrecht Sport zette de zinnen op een driepunter en trok de set en match met 18-25 naar zich toe.

Trainer Ivo Martinovic keek met gemengde gevoelens terug op de nederlaag. “We hebben één set doorlopend erg goed gespeeld. In de andere sets waren we wisselvallig, en hielden we het goede niveau niet lang genoeg vast.”

Zaterdagmiddag treft FAST in Ede Talentteam Papendal. Het bondsteam bezet na vier wedstrijden de vierde plaats met zes punten. FAST met drie uit vier achtste. Het duel in Ede begint zaterdag om 17.00 uur, en kan via livestream gevolgd worden. Een stabiel FAST houdt tegen de tegenstander uitzicht op de tweede driepunter van het seizoen.