Afbeelding
COLUMN

‘Nauwelijks nog dronken kroegtijgers in centrum van Cuijk’

Algemeen 745 keer gelezen

De sneeuw is een geschenk uit de hemel. Even gaat het in de tv-praatprogramma’s niet over een virus, maar mogen Jort Kelder, de kranten-commentatoren en Peter R. de Vries hun licht laten schijnen over sneeuw, sneeuwpoppen en de kans op een Elfstedentocht. Kortom, zoek gerust een film op Netflix, want wat ze te berde brengen, wordt keurig voor u samengevat op de website van het RIVM en dezer dagen klikt u even door naar het KNMI.

Die sneeuw leidt aardig af. Sterker nog, het schept een band. Ik ga echter niet zo ver om te veronderstellen dat ze het in de Graafse gemeenteraad eens worden over de vraag welke straten het eerst schoongeveegd moeten worden. Dikke kans dat hun gekrakeel ook in dit geval tot geen besluit leidt. Ook mooi, beter zelfs, laat het lokaal enorm veel meer sneeuwen opdat het hooghartige vestingstadje voor even onder een dik pak sneeuw aan het oog wordt onttrokken. Tegen de tijd dat alles ontdooid is, is de commissaris der koning gearriveerd om het ingevroren (vastgeroeste, chaotische, onmachtige, vult u zelf maar in) bestuur in zijn eentje te vervangen.

Sneeuw, oh heerlijke sneeuw, verblijd het kinderhart in ons en blijf neerdalen. In Gennep is even rust omdat de discussie over de levensgevaarlijke punaises in het wegdek in het centrum letterlijk is ondergesneeuwd.

Sneeuw, oh heerlijke afleider. Nu nog even geen fake-nieuws en geen non-nieuws. Over samenzweringen en burgemeesters alhier die baby-bloed drinken, lees je dezer dagen weinig, dus met het fake-nieuws valt het wel mee.

Nu ook nog weg met het non-nieuws. Bij deze categorie gaat het niet om leugens of zelfbedachte feiten (die dus geen feiten zijn). Nee bij non-nieuws heb ik het over berichten die wel waar zijn maar die heel goed achterwege gelaten hadden kunnen worden, omdat ze totaal niets nieuws of enige reuring brengen. Hooguit irritatie vanwege de dommigheid van het bericht zelf. Bijvoorbeeld het bericht van de blije gemeente Venraij dat het aantal winkeldiefstallen de laatste tijd aanzienlijk is afgenomen. Zo ken ik er nog wel een paar. Dronken kroegtijgers zijn het afgelopen jaar nauwelijks gesignaleerd in het centrum van Cuijk. Ra-ra, hoe kan het? En dan het uitgebreide bericht van de SP: de SP-fracties van Cuijk en Boxmeer gaan samen op in één SP-fractie in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Echt waar.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant