Afbeelding
Foto: SK-Media
UPDATE

Meer details bekend over gewapende overval Cuijk

Algemeen 1.758 keer gelezen

CUIJK | De Lidl aan de Dukatendreef in Cuijk werd vrijdagavond 12 februari slachtoffer van een gewapende overval. De dader maakte niets buit. Hierbij raakte een man licht gewond aan zijn hand. De politie heeft twee jongens van 16 en 13 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Door opsporingsonderzoek bestaan er vermoedens dat deze jongens echter niet op de camerabeelden van de supermarkt staan. Omdat de politie nog zoekende is naar verdere informatie worden deze beelden vrijgegeven. De jongens zijn inmiddels in vrijheid gesteld maar blijven verdacht.

De politie kreeg omstreeks 19:20 uur melding van de overval. Een lichtgetinte, forse man van 170 cm van ongeveer 20 jaar oud liep de winkel via de uitgang binnen. Ten tijde van de overval droeg hij een zwarte bivakmuts met zwart/geel embleem en donkere kleding. De man toonde zijn mes en riep om geld. Een moedige klant probeerde de overval te verijdelen en liep door steekbewegingen van de overvaller verwondingen op aan zijn hand.

De politie is direct na de overval een onderzoek gestart. Later die avond op de Wilhelminastraat in Cuijk controleerden agenten de jonge verdachten, met aanhouding tot gevolg. Het gaat om een 13-jarige jongen zonder vaste woon – of verblijfplaats die in het bezit was van een mes dat sterk overeenkwam met de beschrijving van het tijdens de overval gebruikte mes. De andere jongen, een 16-jarige inwoner van Cuijk, voldeed aan het signalement van de dader. Of de jongens daadwerkelijk iets met de overval te maken hebben is onduidelijk.

"Onze recherche wil graag weten hoe het precies zit. We horen getuigen en benadeelden, doen buurtonderzoek en onze specialisten van de Forensische Opsporing richten hun onderzoek op bruikbare sporen. Ook kijken we of er (beveiligings-)camera's in de buurt hangen en waarvan de beelden ons mogelijk kunnen helpen om het plaatje completer te krijgen.” De politie is te bereiken op 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant