Afbeelding

Weg vrij voor bouw Gennepse moskee

Religie 151 keer gelezen
GENNEP - De Marokkaanse gemeenschap in Gennep krijgt zijn lang verwachte nieuwe moskee aan de Prins Bernhardlaan. Op 6 februari werd het besluit voor de bouwvergunning verstuurd. Tijdens de afgelopen donderdag gehouden informatieavond over de ontmoetings- en gebedsruimte Arrahman toonden enkele omwonenden toch de nodige bedenkingen te hebben.

Zij maakten bij de besluitvorming van het bestemmingsplan Gennep Noord in 2012 geen bezwaar en dienden geen zienswijze in. In dat plan werd wel melding gemaakt van het feit dat op het perceel aan de Prins Bernhardlaan ruimte was voor de bouw van ‘levensbeschouwelijke voorzieningen’.

[image=298164]

Vrees
Tijdens de informatiebijeenkomst reclameerden enkele bewoners van het appartementencomplex naast het ‘moskeeperceel’ over de mogelijke waardedaling van hun woning. Mensen met verhuisplannen spraken de vrees uit dat hun flat onverkoopbaar zou worden door de komst van het gebedshuis. De gebeurtenissen in de religieuze sfeer van de afgelopen jaren voerden zij als argumenten aan.

Begrip
De vertegenwoordigers van de Marokkaanse Vereniging Gennep toonden begrip voor de standpunten maar tegen de komst van de moskee valt weinig in te brengen. Zij beloofden echter wel mee te denken bij de verkoop van de woningen en droegen het idee aan de verkoop onder de aandacht te brengen bij Marokkaanse woningzoekenden.

Bouwwerk
De geplande moskee komt op de plaats waar eerder de bijlokalen van basisschool De Goede Herder stonden. Het nieuwe gebedshuis past in de omgeving krijgt geen minaret of koepel. Het totale bouwoppervlak is 249 m2. Er is gekozen voor bruine en rode bakstenen en oranje dakpannen.
Het ontwerp van de moskee is gemaakt door architectenbureau Al Baraka, dat gespecialiseerd is in deze Marokkaanse voorzieningen in Nederlandse omgeving.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant