ChristenUnie wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De ChristenUnie wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.</p>

De ChristenUnie wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

(Foto: Aileen van Tilburg)

ChristenUnie wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | In de regio Land van Cuijk is een kleine afdeling van de ChristenUnie actief. De ChristenUnie is een partij die vanuit haar geloofsovertuiging zich actief wil inzetten in de maatschappij om op te komen voor de zwakkere medemens, om de waarde van het leven centraal te stellen en de schoonheid van de aarde waarop wij leven. 

Veel mensen denken ten onrechte nog steeds dat de ChristenUnie vooral protestants of gereformeerd is. “Dat is zeker niet het geval. De naam zegt het al: de partij omarmt alle christenen en brengt het oecumenisch gedachtengoed in de praktijk. We hangen allemaal het christelijk geloof aan, alleen geeft ieder daar op een andere manier uitdrukking aan. We respecteren dat van elkaar. De sfeer binnen de partij is er dan ook een van respect en eerbied voor elk lid, ongeacht de functie of het werk binnen de partij. Iedereen is van waarde. En deze instelling is heel erg voelbaar op partijcongressen maar ook in vergaderingen van lokale afdelingen” aldus de partij.

Het aandeel katholieken binnen de partij groeit langzaam maar gestaag. Zo ook in het Land van Cuijk. Maar het kan volgens de ChristenUnie nog beter. De kerken lopen leeg en het lijkt volgens de partij alsof de gelovige medemens geen stem meer heeft in deze samenleving. “Niets is minder waar. We zijn er en we laten van ons horen. In de landelijke politiek is dat goed merkbaar. De ChristenUnie is regelmatig in het nieuws met haar eigen standpunten. In de gemeentelijke politiek in deze regio is dit geluid helaas nog onvoldoende hoorbaar.”

“Om die reden willen wij u oproepen, als ook u uw geloof een stem wil geven in de maatschappij en u wilt inzetten om ook in uw eigen regio op te komen voor de mensen die uw hulp en inzet kunnen gebruiken, niet alleen heel dicht bij huis, maar ook in de politiek, zodat zij gehoord en gezien worden, omdat wij als partij daarvoor zorgen, dan zou het fijn zijn als u zich meldt bij de campagneleider van de ChristenUnie voor het Land van Cuijk Hetty Egger-van Oppen in Vierlingsbeek. Het liefst via een e-mailtje aan hegger@goede-raad.nl. We willen gezamenlijk proberen om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe grote gemeente Land van Cuijk ook het christelijk gedachtengoed een stem te geven binnen de gemeenteraad en roepen dan ook alle christenen op om hun stem te laten horen via onze lokale campagneleider. E-mail naar hegger@goede-raad.nl”

Meer berichten