Keukenkanjers zet in op voedseleducatie: ‘Willen dit in heel Nederland uitrollen’ | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Kinderen bewust maken van gezond voedsel, dat is iets wat Keukenkanjers wil bereiken.</p>

Kinderen bewust maken van gezond voedsel, dat is iets wat Keukenkanjers wil bereiken.

(Foto: )

Keukenkanjers zet in op voedseleducatie: ‘Willen dit in heel Nederland uitrollen’

  •   keer gelezen

VEGHEL | De pilot van het voedseleducatieproject Keukenkanjers moet in september van dit jaar van start gaan. Tijdens dit schoolproject krijgen kinderen op basisscholen in Noordoost-Brabant lessen over voedsel. “Daarnaast gaan ze zelf koken”, aldus projectleider Marlies Liebregts.  

Marlies Liebregts is projectleider bij Keukenkanjers. Zij vertelt dat het voedseleducatieproject vanwege corona pas in september start. Keukenkanjers begint als proef op een beperkt aantal locaties. In Meierijstad is nog niet bekend welke basisscholen er mee gaan doen aan de pilot. Als de pilot aanslaat, wordt het verder uitgerold. Naast Meierijstad zijn Uden en Cuijk pilotgemeenten.
Liebregts legt uit wat Keukenkanjers inhoud: “We willen kinderen bewust maken van een gezond eetpatroon en hen leren waar voeding vandaan komt. Denk aan kookworkshops, een bezoekje aan een teler en hoe voorkom je voedselverspilling. We willen een kosteloos lesprogramma aanbieden waarbij we kinderen van alles bijbrengen over voedsel. Van grond tot mond. Het uiteindelijke doel is om dit in heel Nederland uit te rollen.”

Grote keukens
Welke andere instellingen of bedrijven in Meierijstad mee gaan doen, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat leerlingen met Keukenkanjers op locatie gaan koken. Liebregts zoekt hiervoor grote keukens, zoals bij restaurants en scholen.Verder is de steun van het bedrijfsleven erg belangrijk. “Er zijn een aantal bedrijven die al vanaf het begin van Keukenkanjers betrokken zijn bij het project. Voordat we bekend maken welke dat zijn, moet dat eerst worden vastgelegd in een intentieverklaring”, besluit de projectleider van Keukenkanjers.

Meer berichten