Gaan de lichten voor de laatste keer aan? | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: Kapsalon Gijsbers en It's More hairstyling

Gaan de lichten voor de laatste keer aan?

  •   keer gelezen

BOXMEER | “Nu is het eigenlijk wel een beetje genoeg geweest” vindt Patrick van kapsalon Gijsbers en It’s More hairstyling. Net als alle kappers in Nederland hebben ook de Boxmerenaren de deuren al ruim twee maanden gesloten, met alle financiële tumult tot gevolg. Hierom ontsteken vanavond de kappers landelijk de lichten in de gesloten salons. Want dit zou weleens de laatste keer kunnen zijn.

Branchevereniging ANKO vindt dat de kappers zo snel mogelijk weer open moeten, en sluit zich aan bij de collega’s in België en Duitsland. Daar mogen de haren immers wél weer gewoon geknipt worden. “Zij stellen dat de kappers weer open mogen omdat het bijdraagt aan het welzijn van de mensen” legt Patrick uit. “Als je haren geknipt zijn, zit je toch lekkerder in je vel.”

Slapeloze nachten
Maar waar de klanten er hooguit met een slechte coupe bijlopen, daar zorgen de maatregelen bij de knippers zelf voor enorme stress en slapeloze nachten. Het gebrek aan toekomstperspectief, gecombineerd met de niet eindeloze financiële buffer, maakt dat heel de branche met de handen in het haar zit. Menig kapper weet nog iets binnen te sprokkelen doormiddel van de verkoop van kappersproducten, maar ook dit zet geen zoden aan de dijk. “Het begint psychisch echt zwaar te worden nu” licht Patrick toe. “Niet alleen voor ons maar ook ons personeel. We proberen er te allen tijde iets goed van te maken. We zijn bereid een bijdrage te leveren om Nederland uit deze crisis te helpen. Maar het houdt ook een keer op.”

Hoewel de deuren gesloten zijn zitten de haarspecialisten van Gijsbers niet stil. De nieuwste stijltechnieken zijn inmiddels eigen gemaakt en gepresenteerd in de etalage.

Penibele situatie
Patrick legt uit dat het stilleggen van de contactberoepen een kabinetsbeslissing is geweest van het laatste moment. “Die schijnt puur gebaseerd te zijn op de intrede van de Britse variant. Ik snap het wel. Maar ik weet ook dat er in die tijd dat we wél open mochten er geen één besmettingsgeval is geweest bij ons. Dat maakt het toch wel zuur allemaal.”

Om de penibele situatie onder de aandacht te brengen, hopend zo snel mogelijk open te mogen, staan de lichten in de Boxmeerse salon vanavond ‘gewoon’ aan. “Om 20:00 uur gaat de lamp dan weer uit. Om misschien nooit meer aan te gaan.”

Meer berichten