Na kappen bomen een nieuwe, groene omgeving Woonhof - Vlaar | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het plan wordt gerealiseerd in het gebied Oranjeboomstraat, Bernhardstraat en Hoogstraat.</p>

Het plan wordt gerealiseerd in het gebied Oranjeboomstraat, Bernhardstraat en Hoogstraat.

(Foto: Google Streetview)

Na kappen bomen een nieuwe, groene omgeving Woonhof - Vlaar

  •   keer gelezen

MILL | In samenwerking met woningcorporatie Mooiland gaat gemeente Mill en Sint Hubert starten met de bouw van het plan Woonhof – Vlaar. Dit plan wordt gerealiseerd in het gebied Oranjeboomstraat, Bernhardstraat en Hoogstraat in Mill. Om de bouw goed plaats te laten vinden moeten echter enkele bomen gekapt wordt worden. Na de bouwen zal het één en andere weer in ere hersteld worden. 

In het nieuwe bouwplan is veel aandacht voor groen. Bestaande bomen zullen zo veel mogelijk worden gehandhaafd en er worden enkele nieuwe bomen aangeplant. Tussen en rond de nieuwe bebouwing op de locatie Woonhof ontstaat zo een parkachtige omgeving met onder andere wandelpaden. Maar voor er gebouwd kan worden, moeten er vier bomen gekapt worden en enkele struiken verwijderd. Dit is nodig om de woningbouw zelf mogelijk te maken en/of om een veilige toegang tot de bouwlocatie te realiseren.

“Er is niemand die in deze tijd, waarin de aandacht voor groen, klimaatverandering en duurzaamheid centraal staat, het kappen van bomen wenselijk vindt. Maar soms is dat toch nodig” aldus gemeente Mill en Sint Hubert. “Door na de bouw de omgeving opnieuw in te richten, worden twee vliegen in een klap geslagen. Namelijk het verhogen van het woningaanbod en het herstel van een groene omgeving in het centrum.”

Aansluitend aan het kappen van de vier bomen en het verwijderen van de struiken, maakt de gemeente het gebied bouwrijp. Hier wordt in maart/april 2021 mee gestart. Het parkeerterrein bij Vlaar zal vlak voor de start van de bouwactiviteiten bouwrijp gemaakt worden, zodat men nog zo lang mogelijk gebruik kan maken van het parkeerterrein. Mooiland heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd. Zodra deze vergunningenprocedure definitief is afgerond, kan de woningbouw beginnen.

Meer berichten