Tijd voor iets nieuws na 15 jaar Café de Piek | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Caf&eacute; de Piek springt direct in het oog als je op de Rochusrotonde in Boxmeer rijdt.</p>

Café de Piek springt direct in het oog als je op de Rochusrotonde in Boxmeer rijdt.

(Foto: )

Tijd voor iets nieuws na 15 jaar Café de Piek

  •   keer gelezen

BOXMEER | Na vijftien jaar leggen Marlou en Guido het werk naast zich neer. Het Boxmeerse Café de Piek is niet meer. Het besluit om de bekende horeca aangelegenheid aan de Rochusrotonde te sluiten is er geen van noodgedwongen aard. Het tweetal kwam al in 2019 op met het plan om te stoppen wanneer het café 15 jaar bestaat. Het is dus niet corona maar het jubileum dat een einde van een tijdperk inluidt. Maar het vervelende virus verhindert wel het feestje.

Door Mans Pere

Het was lastige maar weloverwogen beslissing. Al sinds haar 19e staat Marlou samen met Guido aan het roer van het bekende Boxmeerse café. “We hebben er een fantastische tijd beleeft. Maar er komt een moment dat het mooi is geweest. Dat je meer met het gezin wil doen” licht ze gevat toe. “De keuze om te stoppen is twee jaar geleden gemaakt. Toen ben ik gaan bedenken welke richting ik op wilde en welke opleiding ik wil volgen. Daar ben ik nu een jaar geleden mee begonnen. Guido wilde graag nog wel even doorgaan en de vijftien aantikken. Nu is dat gelukt.”

Helft van het leven
Dat het horecaduo aan de Rochusrotonde blijft wonen is een grote opluchting. In die vijftien jaar hebben ze zo veel mooie tijden mogen beleven in De Piek. Iedere vierkante meter kent wel een mooi of hilarisch verhaal.

“Tuurlijk hebben wij ook wel wat verdriet gekend” licht Marlou verder toe. “Maar vooral heel veel mooie dingen. Het is zo’n beetje de helft van ons leven dat hier ligt. Dat hebben we met zijn tweetjes, maar ook samen met alle Boxmerenaren opgebouwd. Daar willen wij natuurlijk ook iedereen voor bedanken.”


Het optreden van Frans Duijts tijdens de wielerronde van 2013

Baronie
Dat bedanken, dat gaat natuurlijk op feestelijke wijze gebeuren. Een goed afscheidsfeestje, zoals natuurlijk de bedoeling was, zit er even niet in. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. “Guido stopt niet met ondernemen. Hij kan zich nu volledig richten op de Baronie. Daarvoor heeft hij nog ontelbaar veel mooie ideeën in de pen zitten” Zodra de coronamaatregelen het dan allemaal toelaten, zal dit het toneel vormen van een groots feest. Opdat Guido en Marlou kunnen terugkijken op een geweldige tijd en nog een avondje écht kunnen pieken.

Meer berichten