‘Aanvaardbare’ oplossing voor de Mookse Rabobank | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De raad zal zich begin maart buigen over de ontwerpplannen.</p>

De raad zal zich begin maart buigen over de ontwerpplannen.

(Foto: Gemeente Mook en Middelaar)

‘Aanvaardbare’ oplossing voor de Mookse Rabobank

  •   keer gelezen

MOOK | Wat gaat er gebeuren met het oude Rabobank gebouw aan de Groesbeekseweg in Mook? Een projectontwikkelaar heeft inmiddels het gebouw gekocht en is met een plan gekomen. Met de nodige verzet van omwonenden tot gevolg. De gemeenteraad van Mook en Middelaar neemt het plan mee in de vergadering van 3 maart.

“De initiatiefnemer heeft het voornemen om de bestaande bebouwing aan de Groesbeekseweg 19 in Mook te slopen en in de plaats daarvan een appartementencomplex met maximaal 18 wooneenheden te realiseren”, leest het in het bestemmingsplan voor het perceel. Omdat het plan niet past in het oorspronkelijke bestemmingsplan, moet deze herzien worden. Omwonenden zijn het echter niet eens met de plannen. Het gebouw zou te groot en te hoog worden met gevaarlijke verkeerssituaties tot gevolg. Daarnaast zou de hoogte voor inkijk in de tuinen van omwonenden zorgen. 

Inmiddels is het plan op de meest belangrijke punten gewijzigd ten opzichte van de eerste schetsen en biedt het volgens wethouder Geertjan Wienhoven ‘aanvaardbare’ oplossing. Op deze manier is het volgens de wethouder op een betaalbare manier in balans gekomen. “Maar wij kunnen natuurlijk nooit alles wegnemen wat bij de omgeving speelt. Daar zit ook emotie bij.”

Meer berichten