Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

Doortrapdagen gemeente Boxmeer

  •   keer gelezen

Medio mei/juni organiseert de SWOGB in de gemeente Boxmeer samen met alle senioren verenigingen in de gemeente 4 Doortrapdagen. In Beugen, Holthees/Smakt, Overloon en Sambeek worden deze gehouden. In deze bijeenkomst staat de fietsveiligheid van meer of minder ervaren, oudere fietsers centraal.

Met behulp van deskundigen, wordt zowel de theorie als de praktijk geoefend. Ook is een fietsenmaker aanwezig, zodat uw (elektrische) fietsen perfect afgesteld kunnen worden. Daarnaast zal er voorlichting gegeven worden over de (E) fietsen. Tevens is er informatie over onder andere het monteren van een spiegel op de fiets en worden er nog vele tips gegeven. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig, deze zal voorlichting geven met betrekking tot het bewegen en tips geven over het op- en afstappen.

Het programma duurt van ’s morgens 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur, In de namiddag kan ook deelgenomen worden aan een (Korte) fietstocht, waarbij het groepsfietsen wordt geoefend (al dan niet in kleine groepjes).

Verkeersveiligheid
De Doortrapdagen maken onderdeel uit van de landelijke aandacht voor de Verkeersveiligheid. Actieve senioren blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven, is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal ongelukken met ervaren, oudere fietsers neemt toe, terwijl veel van deze fietsers zich niet aangesproken voelen door berichten over veilig fietsen en geen gebruik maken van de voor deze doelgroep bestaande activiteiten. Het programma Doortrappen richt zich op deze groep fietsers en wil hen bewustmaken van het belang van lang en gezond fietsen. Ga voor meer algemene informatie over het programma Doortrappen naar de site: www.doortrappen.nl.

Aanmelden:
Binnenkort komt er voor onze gemeente een speciale website. Hier staat ook veel informatie en iedereen van 55 jaar kan zich aanmelden. Wij hopen dat velen hiervan gebruik maken. Ook groepen kunnen zich aanmelden, maar iedereen moet zich persoonlijk registreren. Let op het aantal inschrijvingen is beperkt. Wees snel en houdt deze pagina of de SWOGB website in de gaten.

Hebt u nu al vragen, mail dan naar: henkroeffen@gmail.com

Meer berichten