Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Beweeg mee met Olga Commandeur en Duco Bauwens!</p>

Beweeg mee met Olga Commandeur en Duco Bauwens!

Bewegen voor senioren blijft belangrijk

  •   keer gelezen

Door de huidige corona maatregelen kan niemand gebruik maken van het regulier bewegingsaanbod bij de SWOGB. Enkele docenten bieden digitaal bewegingslessen aan, waar velen dankbaar gebruik van maken.

Bewegen is zeker in deze tijd belangrijk voor lichaam en geest. De SWOGB brengt de volgende alternatieve bewegingsactiviteiten nogmaals onder de aandacht:

Bewegingsactiviteiten in en rondom het huis
- “Nederland in Beweging” voor als u redelijk goed mobiel bent: iedere dag op TV NPO 1 om 10.15
- “Beweeg mee” op TV bij Omroep Land van Cuijk: iedere dag om 10.30 en 15.30. Het aanbod is gericht op mensen die wat rustiger willen bewegen. Het kan ook op de stoel.
- “Limburg beweegt”: iedere werkdag van 10.00 op KPN 508, Ziggo 713 en Trinet 861 en L1.
- “De Ommetje app” van de hersenstichting, ontwikkeld met Erik Scherder. Elke dag een wandeling maken is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Je kunt er individueel gebruik van maken maar ook in groepsverband. Sommige docenten gebruiken het bijvoorbeeld met de groep. Wilma Huijbers, een bewegingsdocent: “Het gaat om de tijd die je aan een wandeling besteedt en niet om de afstand. En dat maakt het voor meer mensen toegankelijk. Met een groep geeft natuurlijk meer motivatie en beweegplezier.” Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Googel maar eens naar www.hersenstichting.nl/ommetje. Heeft u hierbij hulp nodig, er is vast wel iemand in uw netwerk, die u hierbij kan helpen.

Vakdocenten SWOGB doen hun werk met passie
De vakdocenten weten wat niet bewegen en elkaar niet ontmoeten met de doelgroep doet. Daarom willen zij met de senioren contact houden en samen werken aan vitaliteit. Sport en beweging spelen namelijk een grote rol bij de mate van vitaliteit.

De vakdocenten houden de senioren letterlijk en figuurlijk in beweging. Zij zijn creatief en kijken naar mogelijkheden. Het aanbod is passend, zodat iedere senior kan werken aan vitaliteit en zelfredzaamheid.

De docenten hopen binnenkort weer aan de slag te kunnen. Door hun creativiteit, hun talent in puzzelen met wat wel en niet kan gaat het zeker lukken om iedereen weer verantwoord in beweging te krijgen.

Meer berichten