Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Binnenkort kan men zich in Sportcentrum &#39;t Hoogkoor laten vaccineren tegen Covid-19.</p>

Binnenkort kan men zich in Sportcentrum 't Hoogkoor laten vaccineren tegen Covid-19.

GGD opent vaccinatielocatie in Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | Inwoners van Boxmeer en omstreken kunnen binnenkort zich laten vaccineren in Sportcentrum ’t Hoogkoor. GGD Hart voor Brabant is momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor deze vierde vaccinatielocatie in de regio. Als alles volgens plan verloopt kan men zich daar vanaf medio maart laten prikken.

Naar verwachting kunnen dagelijks ongeveer 200 mensen zich laten vaccineren in Sportcentrum ’t Hoogkoor. Dit zijn in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen en zorgmedewerkers. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. De locatie wordt echter zo ingericht dat wanneer er meer vaccin beschikbaar is, een grotere hoeveelheid mensen hier terecht kunnen met een maximum van 900 per dag. De beschikbaarheid van vaccin heeft ook invloed op de openingstijden. Deze zijn in eerste instantie van 9:00 tot 17:00 maar kunnen indien nodig verruimd worden.

Sportcentrum ‘t Hoogkoor
De locatie in Sportcentrum ‘t Hoogkoor in Boxmeer is gekozen vanwege de bereikbaarheid, goede parkeermogelijkheden en de mogelijkheid tot voldoende opschaling. Het parkeren van auto’s en fietsen kan voor de deur. Een bushalte ligt op loopafstand van de vaccinatielocatie. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Op afspraak
Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer in de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat.

Meer informatie
GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook is daar algemene informatie te vinden. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur) beschikbaar.

Meer berichten