Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Scouting St. Patrick: &#39;We hopen dit paar met Scouting op de juiste plaats in hun hart nog lang te mogen ontvangen bij ons!&#39;</p>

Scouting St. Patrick: 'We hopen dit paar met Scouting op de juiste plaats in hun hart nog lang te mogen ontvangen bij ons!'

(Foto: )

Gertie en Will Fransen: ‘Een echte Scouting familie’

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | De besturen van Stichting Scouting St. Patrick en vereniging Scouting St. Patrick hebben op 27 februari het genoegen gehad om Will Fransen tot ere lid van Scouting St. Patrick en om Gertie Fransen tot Scout voor het leven te benoemen.

Gertie is nadat ze ruim 5 jaar jeugdlid is geweest in 1965 begonnen als leidster bij Scouting St. Patrick. Sindsdien heeft ze naar haar rol als leidster nagenoeg alle functies bekleed die er zijn. Na al deze functies is ze de laatste jaren teamleidster van de Blauwe Vogels (Scouts met een beperking) en bestuurslid van de stichting geweest. Momenteel is ze nog steeds actief leidster bij deze bijzondere speltak. "Zeg je Scouting, dan zeg je Gertie. Al meer dan 60 jaar actief lid van Scouting St. Patrick. Mede om die reden hebben we haar geïnstalleerd tot “ Scout voor het Leven” en haar de bijbehorende insigne op laten spelden."

Alhoewel Will nooit officieel lid van Scouting St. Patrick is geweest vonden beide besturen het een eer om Will tot Ere Lid te benoemen. Al meer dan 50 jaar staat hij altijd klaar om hand en spandiensten te verrichten, en is het onderhoud van de blokhut al sinds de bouw (waar hij trouwens als "bouwpastoor” fungeerde) in zijn vertrouwde handen. Wekelijks is hij in en rondom de blokhut te vinden om ervoor te zorgen dat onze gebouwen en ons terrein er tip top bij ligt.

De opvolging is al goed geregeld want zoon Maurice mocht deze dag zijn 30 jarig jubileum als leiding bij Scouting St. Patrick vieren, terwijl zoon Jan Willem al jaren in het bestuur van Scouting Mgr. de la Geneste Grave zit. Enkele kleinkinderen vertoeven uiteraard wekelijks bij Scouting St. Patrick en Scouting Grave. Een echte Scouting familie.

Meer berichten