Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Jantje Beton thuis-collecte door Scouting Cuijk en BVC‘74

  •   keer gelezen

CUIJK | De jaarlijkse Jantje Beton-collecte vindt dit maal plaats van maandag 8 tot en met zaterdag 13 maart. Jantje Beton is een fonds dat bijdraagt om kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten te kunnen laten spelen in hun eigen buurt. En dat is nodig want 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. De opbrengst van de collecte gaat voor de helft naar projecten van Jantje Beton. De andere helft komt geheel ten goede aan de collecterende verenigingen. Hiermee kunnen zij de jeugd een (extra) uitdagende vrijetijdsbesteding blijven bieden voor een beperkte contributie. In Cuijk zijn badmintonvereniging BVC ’74 en Scouting Cuijk vaste deelnemers aan deze collecte.

Vanwege Covid-19 wordt er dit jaar maar beperkt huis-aan-huis gecollecteerd. Alleen de welpen en de bootsmaatjes van Scouting Cuijk gaan hiervoor de straat op. Voor deze leeftijdsgroep van 7 tot 11 jaar is de Jantje Beton-collecte een jaarlijks terugkerende (en ook leuke) activiteit. Scouting Cuijk is dan ook blij dat deze activiteit dit jaar kan en mag doorgaan.

De rest van dit jaar zal er echter vanuit huis gecollecteerd moeten worden. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via social media.

Meer berichten